KERESD A NŐT / Férfi szemmel


Könnyeim simogatnak

Sötét van, az eső szakad, nincs itt senki, az utca kihalt. Egyedül ülök a hideg kövön, haza mennék, de nincs hova. Nem akarok otthon sem lenni, nem akarok sehol sem lenni. Tartanék valamerre, de nem látom az utamat. Mitől volna jobb egy üres lakásban, ahol csak a magány vár rám, az a magány minek évek óta vagyok hű szolgája.

olvass tovább

Lélekrabló II: A gyermeklelkű férfi

Hallasz? Látsz? Érzel? Tudod, ki vagyok? Kérlek, mondd el! Mondd el, ki is vagyok én. Mesélj rólam! Mondd el, mit tegyek! Mondd el, mit csináljak! Vezess egy szebb világ kapuihoz! Add kezembe a kulcsot és fog közben a másik kezem! Engedj be, hogy lássam! Lássam magam!

olvass tovább

Apám nélkül

Sokszor elgondolkodom, mennyiben változott volna az életem, ha résztvevője lett volna valaki, akit apának szólíthatok. Egy férfi, akire felnézhetek, és nem csak elrettentő példák képzeletbeli szobrát állíthattam volna neki. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak és édesanyámnak, akik a nehézségek ellenére embert faragtak belőlem, sokévnyi küzdelem és verejték árán, de vajon ezek a dolgok kiválthatják egy apa szerepét? Nem hiszem.

olvass tovább

Hamis érzelmek

Elképzelném magamat a csillagos egekben egy lánnyal, aki szeret. Rádöbbenek, hogy beleélem magam minden kalandomba. Kalandok, szexek érzések… majd, azt hiszem szerelembe esek. Azon az éjszakán elhiszem, mert igazán el akarom hinni. Hogy ő lesz a felségem, a gyerekeim anyja. A nő, akire vártam már rég óta.

olvass tovább

Szeress, ne csak szeressenek

A szeretet nyelvét tanulni kell. Gyermekkorodban, ha szeretve vagy, akkor a szeretet megtanít arra is, hogy hogyan kell kezelni az érzéseket. Azonban sajnos előfordul, hogy valaki egészen kicsi korától „rossz kezekben” nevelkedett, így a szeretet kultúrája, érzelmi intelligenciája nehezebben fejlődött ki.

olvass tovább

Te vagy az olcsó játékszerem

Szerelem, odaadás, gondoskodás, mindig csak a második vagyok a saját fontossági sorrendemben, de ez így jó, ez így szép. A szerelmem, a párom, ahogy élvezi… nekem ez a boldogság. Leszek én az ő jófiúja, míg csak akarja.

olvass tovább

Férfiszempont: Túlfűtött vágyak

Furcsán és hirtelen tudnak az emberben megváltozni a dolgok, ha valakivel hirtelen sok időt tölt együtt, néha még saját magát is meglepve. Összességében sosem hittem az igazi, hosszútávon működő fiú-lány barátságban, amelyben nincs se komolyabb érzelem, se bármilyen testi kapcsolat.

olvass tovább

Férfigondolatok: A válaszok, hogy miért érem be a nők szeretetével (nem kell a műanyag szerelem)

Ha hosszú ideje nem vagy kapcsolatban, elfelejted milyen is a szerelem. Vagy talán soha sem voltál még „egészséges” kapcsolatban, ezért teljesen mást gondolsz a szerelemről? Ha egyszer átverve érezted magad, akkor nem tudsz már annyira lelkesen társat választani, még ha sokan „vágynak” is rád. Sajnos, a múltad kísérteni fog, és hátassal lesz a jövődre. De talán ez nem is baj?

olvass tovább

Férfiszempont: Önmagad felelsz a saját sorsodért

Múltadban forgó gyémántszemek, amikre már visszatekintve is csak a feledést látod. Kopott szürke emlékeidből már nem húzol ki sem jót, sem rosszat, csak a feledés maradt meg. Emészt még az elengedés és nehéz a változás útján haladni. Időnként bevillan egy-egy kép, mikor már hinni kezdenél abban, hogy járható az út.

olvass tovább