Kulcsszó keresés /


Mini almás tarte tatin

  • 2014. október 02.

Folyós karamell, fahéja párolt alma, omlós vajas tészta: ez a francia almás tarte tatin, azaz fordított torta. Sem ízeiben, sem küllemében nem marad el a mini verziója, legfeljebb kisebb lesz a cukor sokk. Sokszor készítek francia fordított tortát, sok ízben kipróbáltam már, most pedig a formájával kísérleteztem. Így is, úgy is telitalálat, biztosan állíthatom.

olvass tovább

Keserű nosztalgia

  • 2014. szeptember 12.

Mályvaillat volt a télikertben nagyanyámnál a boldog időkben, gyerekkorunkban, amikor együtt babáztunk te meg én. Ettük a kristályt a cukroszsákból, meg loptuk a diót, de az tél végére megavasodott és nem szerettük annyira. Nagyanyám rendre rájött a csínytevésre, ám nem szidott le minket soha. Csak akkor csapott a kezünkre, amikor nyersen tömtük magunkba a tésztát.

olvass tovább

Nem könnyű bejutni egy amerikai magánoviba

  • 2014. augusztus 09.

Időről-időre felreppenek az interneten olyan írások, amelyek az Egyesült Államok elit nevelési intézményeiről szólnak. Nem olyan régen ismét született egy cikk arról az új tesztről, ami ősztől felváltja a hagyományos IQ-teszteken alapuló felvételi rendszert New York számos privát óvodájában. De mit szóltok Ti mindehhez, és mit kapnak cserébe a kemény bejutási követelményekért a Nagy Alma tehetős lurkói?

olvass tovább

Sztárok és pilóták buliztak a GP after partin

  • 2014. július 29.

Az egyik legizgalmasabb Magyar Nagydíjat követően Forma-1 rajongó sztárjaink a verseny hivatalos after partiján ünnepeltek. Talmácsi Gábor, Győrfi Pál, Horváth Éva, Ada, Sarka Kata, Árpa Attila és Kiss Endi mellett a Torro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne és a Williams tesztpilótája, Felipe Nasr is a Symbolban bulizott.

olvass tovább

Tarte tatin barackkal

  • 2014. július 08.

Tarte tatin, azaz fordított torta - ez most barackos, de rendszerint almával szoktam készíteni. Francia, és talán ez a kedvencem a gallok édességei közül. Az enyhén sós, omlós-vajas tészta és a karamellizált gyümölcsök együttese verhetetlen íz-élmény, és látványnak sem utolsó.

olvass tovább

Magánóvodai menüsorokat teszteltünk

  • 2014. június 11.

A közelmúltban írtunk arról, hogy az állami óvodák közül milyen sok nem felel meg a közétkeztetés számára előírt javaslatokkal. Vajon a méregdrága magánintézmények hogy állnak az egészséges étkeztetéssel? A megadott szempontok szerint elemeztünk néhány véletlenszerűen kiválasztott menüsort, melyek között van fővárosi, Pest megyei és vidéki is.

olvass tovább

Teszt: selymes, puha, ránctalan

  • 2014. június 04.

Korábban már írtunk a kémiai hámlasztás előnyeiről, és azóta is rendületlenül kitartok mellette. Eddig nem találtam otthon is alkalmazható erősebb hámlasztót, de egy kis kutatás után végre ráleltem. Ismerd meg a Paula’s Choise 10% AHA-sav tartalmú arcpakolását!

olvass tovább

Spenótos-ricottás ravioli Nóritól

  • 2014. június 03.

Szeretjük a tésztát, de már unjuk is. Gondoltam dobjuk fel valamivel a dolgot, így bele vágtam az otthoni tészta készítésbe. Kicsit több idő, mint a készet bedobni a forró vízbe, de ha van kedv és lelkesedés, esetleg egy segítő kukta, akkor mindenképpen próbáljuk ki!

olvass tovább

Tenyérnyi tortácskák

  • 2014. április 16.

Ez lehetne a cupcake kicsit sarkított magyarra fordítása. Nem összetévesztendő a muffinnal, ami egy kevert tészta, csokival, gyümölccsel megszórva. A cupcake teljesen úgy készül, mint egy torta: piskóta felvert, valami töltelék, és a végén burkolás, ettől lesz a tésztája puha és nedves. Ráadásul a szemnek is kedves a látványa. Egy elegáns vacsorán, de gyerekzsúron is megállja a helyét desszertként, attól függ, mennyire visszük túlzásba a díszítést.

olvass tovább

Húsvéti Pasqualina – Spenótos ricottával

  • 2014. április 15.

Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottával, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény. Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével: a tejet és tojást mellőztem. Hidegen – melegen kitűnő ünnepi recept. Melegen lehet egy feltét, hidegen salátával, hideg tálként is megállja a helyét.

olvass tovább