Kulcsszó keresés /


A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

  • 2025. november 21.

Az ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.

olvass tovább

Talán nem is arról szól az utad, hogy valakivé válj

Talán sokkal inkább arról, hogy levess magadról mindent, ami nem te vagy. Amikor az ember boldogtalan útkeresése során egyszer csak képes lesz szembenézni önmagával, felismerni az emberi kapcsolataiban rejlő tudattalan dinamikát, akkor nyílik esélye a kitörésre. Ahol fáj, ahol feszít, ahol nehéz, ott van feladatunk magunkkal. Miért is? Mert nem vagyunk jól. Mondd, te hogy vagy? Mert a cél az, hogy mindenki érdekében jól legyünk. Hát még a sajátunkéban!

olvass tovább

Fehérboros zellerkrémleves pirított mandulával

  • 2025. október 23.

Vannak ételek, amelyekben minden felesleges részlet eltűnik, és csak a tiszta íz marad.
Ez a fehérboros zellerkrémleves pontosan ilyen: letisztult, elegáns és kifinomult.
A zeller karakteres aromája, a fehérbor finom savassága és a tejszín selymessége együtt olyan harmóniát teremtenek, ami egyszerre otthonos és „fine dining”.


olvass tovább

Ha ősz, akkor csakis sütőtök

  • 2025. október 18.

Az ősznek van egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.

olvass tovább

Túlsúly, túlevés, szeretethiány

Vannak, akik túlsúllyal küzdenek, és bármit tesznek, nem tudják leadni a felesleget. Sokaknál az evés egyfajta önnyugatás, stresszlevezetés. És van olyan is, aki nem élvezi igazán az ízeket, számára az evés csak „tankolás”.

olvass tovább

Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

  • 2025. október 03.

Amikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.

olvass tovább

Kukoricakrémleves pirított garnélával és chilivel

  • 2025. augusztus 30.

Egy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.

olvass tovább