Kulcsszó keresés /


Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

Meleg ellen: hideg avokádó leves

  • 2016. augusztus 20.

Na jó, igazból ez nem is leves, talán a turmix megnevezés helyénvalóbb lenne. De mégiscsak sós ételről van szó, így hát az elmúlt és leendő kánikulák időszakában könnyed ebédként is funkcionálhat. Pár hozzávaló kell csak, főzni semmit sem kell szinte (az alaplevet kivéve), és ha jól lehűtjük, akkor igazi frissítő fogás.

olvass tovább

7 ok, amiért szeretjük a rebarbarát

  • 2016. június 18.

A rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.

olvass tovább

Anyu főz: különleges karácsonyi levesek

  • 2015. december 20.

Tovább törjük a fejünket a karácsonyi menün. Általában este már nem szoktunk nehezet enni, és szerintem sok család van így ezzel. A karácsony valahogy mégis kivétel. Nehezen mondanak le sokan például a levesről. Ami helyes is, mert a leves finom, a leves jó, segít “megalapozni” az étkezést.

olvass tovább

Mai mosoly: Sült paprika krémleves

  • 2015. október 16.

Álmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most...

olvass tovább

Könnyű, gluténmentes menü a kánikulai hétvégére

  • 2015. augusztus 08.

Az újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.

olvass tovább

4 sminktipp szemüvegeseknek

  • 2015. június 17.

Mindig is tudtuk, hogy igen bénák azok a filmbeli nagy átalakulások, amikor a stréber lány leveszi a szemüvegét és egyből bombázóvá változik. Hiszen a szemüveg hozzátesz a kifinomult és szexi megjelenéshez. Íme, néhány sminktipp, amivel még inkább fokozható a látvány:

olvass tovább

Krokodil a Millenárison

  • 2015. május 22.

Az ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb, a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popkornt vagy a krokodilt (!).

olvass tovább