STYLELIFE / Stylekids


Testmozgással a gyermekkori elhízás ellen

  • 2016. április 16.

A gyermekkori elhízás kialakulása összetett folyamat, melyben mind befolyásolható (pl. táplálkozás, testmozgás), mind nem befolyásolható tényezők (pl. genetika) szerepet játszanak. Mivel évről évre egyre több a túlsúlyos gyermek - minden nyolcadik iskolás túlsúlyosnak és minden negyedik elhízottnak számít, így fontos, hogy foglalkozzunk a problémával és vegyük kezünkbe az irányítást. Tegyük meg, amivel meg tudjuk állítani ezt a folyamatot, befolyásoljuk azokat a tényezőket, amiket tudunk.

olvass tovább

Programozott szex

  • 2016. április 13.

Az talán köztudott, hogy a párkapcsolatok egyik legnagyobb krízise, amikor gyermek születik a családban. Manapság egyre inkább emelkedik azonban azoknak a kapcsolatoknak a száma is, ahol sajnálatos módon időben ennél már korábban az választja el a nőt és a férfit egymástól, amire akár már eddig is több évet szántak, a közös gyermekért való próbálkozás.

olvass tovább

8 finomság kismamáknak

  • 2016. március 30.

A várandósság komoly kihívás, hiszen egy kismamának nem csak a saját egészségére, hanem egy másik, fejlődő kis életre is ugyanúgy vigyáznia kell. „Ilyenkor kettő helyett kell enni” – tartja a mondás, és ez igaz is, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A tudatos étkezés elengedhetetlen, hiszen a fejlődéshez szükséges tápanyagokat később nehéz pótolni. Mutatjuk, melyek a legfontosabb finomságok egy leendő anyuka számárára!

olvass tovább

Anyaként is nagybetűs Nő

  • 2016. március 29.

Az anyaság a világ leghálásabb feladata. Ugyanakkor minden anya pontosan tudja, hogy milyen nehéz és fáradságos munka anyaként és nőként egyszerre helytállni. Sokan azt gondolják azért, mert született egy gyermeked, meg kell szűnnöd csinos, öntudatos nőnek lenni. Pedig ez egy hatalmas hazugság. Te igenis akarj nő is lenni, nagyon nő!

olvass tovább

Amikor még hittem a Húsvéti Nyusziban

Olyan családban nőttem fel, ahol a Húsvét legalább olyan izgalmak közepette telt, mint mondjuk a MIkulás érkezése. A szüleim eléggé kimaxolták ezt az ünnepet is, mindig volt tojáskeresés, két évente megkockáztatták, hogy talán tudnék gondozni egy élő kisnyulat is (nem, nem tudtam), és 8 éves koromig tartották bennem a hitet, hogy igenis létezik a Húsvéti Nyuszi.

olvass tovább

Szülés utáni libidócsökkenés

  • 2016. március 19.

Amikor a várva várt bébi megszületik, természetes, hogy csakis ő áll a középpontban. Na pláne, hogy 24-ből 48 órás figyelmet kíván meg az anyáktól. Azonban ahogy elmúlik az úgy nevezett beszoktatási idő, esedékessé válik a házasélet visszaterelése a normális kerékvágásba. De mi van akkor, ha az asszony nem annyira kívánja a pásztorórákat? Ennek számtalan oka is lehet. Ezeket próbájuk meg most felderíteni.

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

Gondolatok az örökbefogadásról

  • 2016. február 24.

Vannak sorsok, melyek egymásra találása nem a fogantatással kezdődik. Két felnőtt kapcsolatának gyümölcse a gyermek, azonban nem mindenkinek adatik meg különböző okokból a gyermekáldás.

olvass tovább

7 természetes praktika megfázás ellen

  • 2016. február 20.

Várandóság alatt, szoptatáskor, gyerekeknél jól jönnek a természetes alternatívák - és persze bárkinél, aki szívesebben alkalmaz természetes módszereket a betegségek kezelésében (is). Íme a mi tippjeink a természetesség erejével.

olvass tovább

2 lépés a tartós fogyás felé

  • 2016. február 10.

Ha elhatároztad, hogy fogyni szeretnél, az első, amit tegyél, hogy állj meg és figyelj magadra, mielőtt belevetnéd magadat egy újabb kúrába vagy megvásárolnád a méreg drága, gyors megoldást ígérő csodaszert. 1 hétig ne változtass semmin, ne tegyél semmi mást, csak figyeld meg a táplálkozási szokásaidat, életmódodat, mint egy külső szemlélő.

olvass tovább