STYLELIFE / Stylekids


Szorongó gyerekek közösségben

  • 2016. május 31.

Sok szülőt tölt el aggodalommal, hogyan állja meg gyermeke a helyét a közösségben. Vannak-e barátai? Meg tudja-e oldani a konfliktusait? Képes-e érvényesíteni a saját érdekeit? Jogos kérdések. A szociálisan félénk gyerekek viselkedése nem tűnik fel a gyerek környezet számára. Csendesek, visszahúzódóak, iskolai teljesítményük megfelel az elvárásoknak. Ők a „jó gyerekek”.

olvass tovább

A játék fontossága és szerepe a babaúszásban

  • 2016. május 26.

A játék a gyermek egyik alapvető tevékenysége, amelynek pótolhatatlan szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésben. A gyerekek játék során fedezik fel környezetüket és az őket körülvevő világot, illetve ezáltal ismerik meg saját képességeiket és korlátaikat is.

olvass tovább

Anyám hibája? - Gyermekkorunk feldolgozása

  • 2016. május 23.

Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét szüleink befolyása alatt éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, hogy milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink segítenek bennünket. Így kiegyensúlyozott felnőttekké válhatunk, készen bármilyen probléma megoldására és az öröm befogadására. De mi van akkor, ha úgy érezzük, nem vagyunk harmóniában önmagunkkal?

olvass tovább

Ismerd meg a gyermeked!

  • 2016. május 19.

7 kérdés, hogy megismerd gyermekedet. A gyereknevelésről Mátyás király meséje jut eszembe, mikor bolondnak hiszik az udvari bolondot, aki arra a kérdésre, hogy miből van legtöbb a világon, azt mondja, hogy orvosból. Valahogy így van ez a gyerekneveléssel is, mások mindig jobban tudják, hogy szülőként mit kéne tennünk és mivel ártunk. Sears, Suttogó, Ferber, Szuperdada, kötődő nevelés? Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Mindenki a maga módján.

olvass tovább

Miért agresszív a gyerekem?

  • 2016. május 14.

Kevés felnőtt viseli jól, ha gyermeke agresszíven viselkedik. A környezet rosszalló megjegyzései pedig komoly bűntudatot kelthetnek, hogy valamit elrontottak a nevelésben. Az agressziót nehéz kezelni, de nem lehetetlen.

olvass tovább

Szoptatás és fogyókúra

  • 2016. április 18.

A szoptatás alatt nem javasolt sem a fogyókúra, sem a méregtelenítés, ezt minden szoptatós anyuka biztos hallotta már. Mégis mit tehetünk, ha szeretnénk visszanyerni szülés előtti alakunkat - felmerül a kérdés, főként, ha az ember lánya nem 1-2 hónap szoptatást tervez, hanem mondjuk 1-2 évet. Most ehhez adunk ötleteket.

olvass tovább

Testmozgással a gyermekkori elhízás ellen

  • 2016. április 16.

A gyermekkori elhízás kialakulása összetett folyamat, melyben mind befolyásolható (pl. táplálkozás, testmozgás), mind nem befolyásolható tényezők (pl. genetika) szerepet játszanak. Mivel évről évre egyre több a túlsúlyos gyermek - minden nyolcadik iskolás túlsúlyosnak és minden negyedik elhízottnak számít, így fontos, hogy foglalkozzunk a problémával és vegyük kezünkbe az irányítást. Tegyük meg, amivel meg tudjuk állítani ezt a folyamatot, befolyásoljuk azokat a tényezőket, amiket tudunk.

olvass tovább

Programozott szex

  • 2016. április 13.

Az talán köztudott, hogy a párkapcsolatok egyik legnagyobb krízise, amikor gyermek születik a családban. Manapság egyre inkább emelkedik azonban azoknak a kapcsolatoknak a száma is, ahol sajnálatos módon időben ennél már korábban az választja el a nőt és a férfit egymástól, amire akár már eddig is több évet szántak, a közös gyermekért való próbálkozás.

olvass tovább

8 finomság kismamáknak

  • 2016. március 30.

A várandósság komoly kihívás, hiszen egy kismamának nem csak a saját egészségére, hanem egy másik, fejlődő kis életre is ugyanúgy vigyáznia kell. „Ilyenkor kettő helyett kell enni” – tartja a mondás, és ez igaz is, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A tudatos étkezés elengedhetetlen, hiszen a fejlődéshez szükséges tápanyagokat később nehéz pótolni. Mutatjuk, melyek a legfontosabb finomságok egy leendő anyuka számárára!

olvass tovább