STYLELIFE / Stylebusiness


Mi a siker titka? Gyakran a válsághelyzetek hozzák a legnagyobb lehetőségeket

  • 2017. február 28.

Budapest, 2017. február 28. – A sikerhez elengedhetetlen a győzni akarás, hiszen a krízishelyzetek sok esetben kiváló lehetőségeket is teremtenek – fogalmazott Litkey Farkas vitorlázó a napokban első alkalommal megrendezett YEL konferencián. Az eseményen olyan további sztárelőadók is részt vettek, mint Pál Feri Atya, Rubint Réka és Fenyő Iván, akik a siker lélektanáról, a motivációról és a tudatosságról beszéltek.

olvass tovább

Pénztárcabarát tippek, mellyekkel sokat spórolhatsz

Életmódtanácsadók és pénzügyi elemzők tapasztalatai alapján első körben azokról a dolgokról kell lemondanunk, melyek hátrányosan hatnak az egészségünkre, és melyekhez csupán rossz beidegződésből ragaszkodunk. Lehet ez a reggeli párszáz forintos kávé és a méregdrága croissant az irodai büfében, vagy pedig chips és cukros üdítő az esti mozizáshoz, esetleg cigaretta, csokoládé... Mi összeválogattunk néhány hasznos tippet és trükköt, melyeket betartva, ha milliomos nem is leszel, garantáltan több pénz marad a pénztárcádban.

olvass tovább

10 tanács a karrieredhez, a világ sikeres nőitől

  • 2016. október 05.

Ha körülnézünk magunk körül a világban, még mindig azt tapasztaljuk, és a statisztikák tisztán kimutatják, hogy a férfiak uralják a munka világát. A felsőbb vezetők csupán 14 %-a nő, és azonos pozíciókban is kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Keményen meg kell küzdenünk tehát a ranglétrán való feljebb jutásért, de íme, néhány tanács azoktól a nőktől, akiknek ez sikerült.

olvass tovább

A 9 legnagyobb hiba, amit elkövetünk a húszas éveinkben

  • 2016. szeptember 20.

A legjobb része a húszas éveinknek, hogy bármilyen hibát követünk el, hamar túl tudjuk tenni magunkat rajta. Talán ezért is ez a korszak az, ahol a legtöbbet hibázunk, akarva vagy akaratlanul, az mindegy. Persze, ez egy tökéletes folyamat az életünknek, ahol megtanuljuk a mások és saját határainkat is. De mégis mik azok a ballépések, amiket megteszünk?

olvass tovább

Nagy bajban van a Deutsche Bank

  • 2016. szeptember 02.

A hétvégén is üléseznek egyet a Deutsche Bank felsővezetői, a menedzserek arról tanácskoznak, hogy további méretcsökkentési leépítéseket hajtsanak végre Németország legnagyobb bankjánál – nyilatkozta egy forrás a Reutersnek.

olvass tovább

Mi a sikeres és boldog nők titka?

Ma már nem elég csak szépnek, elbűvölőnek lenni, és türelmesen álldogálni, ahhoz, hogy egy nő elérje karrierje csúcsát. A nők feltalálnak, teremtenek, alkotnak, és önmegvalósítanak. Ki tortacsodákat süt, ki kutyát idomít, könyvet ír, kerámiát készít, hegyet mászik, profi módon kertet rendez, vagy különleges papucsokat tervez.

olvass tovább

Nonstop önbizalom - A magabiztosság elsajátítható

Úgy vettem észre, hogy az ember szinte bármiben örömét tudja lelni, ha nagyon erősen elhatározza, hogy márpedig így lesz. Életünk minden egyes pillanata értékes, és nem tölthető el az önbizalom, az önbecsülés hiányával. A magabiztosság azt jelenti, hogy harmóniát teremtek a saját igényeim és mások igényei között. Tudok időnként nemet mondani, azért hogy önmagamnak mondhassak igent. Így a számomra fontos, elsődleges dolgokkal foglalkozhatok.

olvass tovább

Amit soha ne írj az önéletrajzodba

  • 2016. március 16.

Bár egyre nagyobb a verseny, sajnos sokan még most sincsenek tisztában, hogyan kell elegáns önéletrajzot és motivációs levelet írni. Íme, 15 praktika, amit ha észben tartasz, könnyebben kitűnhetsz a munkakeresők tömegéből!

olvass tovább