Kulcsszó keresés /


Te mit remélsz?

Ha hazáig követsz egy lovat, akkor meglátod, hogy a szülei is lovak voltak. Igazán jó halászlevet a halászcsárdában kapsz, igazán rossz szendvicset pedig az utasellátó lepukkant büféjében. Megporóbálkozhatsz egy hangzatos elnevezésű steakkel a középszerű kisvendéglőben, de nagy valószínűséggel arcra fogsz esni. Én legalábbis a legtöbbször így jártam. Azt rendeld inkább egy Steakhaus-ban.

olvass tovább

7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept

Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!

olvass tovább

A sajt, ami még Salvador Dalít is megihlette

  • 2018. június 04.

A sajt napját június 4-én ünnepeljük, ez a nap 2018-ban a sajtok királynőjéről, a camembert-ről szól. Ez az a sajtfajta amely összetett ízeivel, különleges textúrájával még Salvador Dalit is megihlette, és amelyet a francia elnökök nyomán kereszteltek el, manapság pedig a szendvicsek elengedhetetlen összetevője. Ínyenc sajtológia és az eperszezon tiszteletére egy epres szendvics recept nem csak camembert rajongóknak!

olvass tovább

Pulykás Caesar Szendvics

  • 2017. augusztus 19.

Ha szeretnél valami egészségeset és finomat enni, de nem tudsz dönteni a saláta és a szendvics között, a megoldás egyszerű: kombináld a kettőt!

olvass tovább

Mai mosoly: chorizzos szendvics

  • 2013. július 15.

Imádom a szendvicseket, a kedvencem az aszaltparadicsomos mozzarellás. Sokszor eszem például ebédre is a Nemsütinél valami fincsi vega szendvicset. Nagyon finom krémeket kennek a kenyérre, meg egyébként is 1 percre van tőlük a munkahelyem. Innen volt az ötlet hogy medvehagyma pestot kenek a szendvicsemre.

olvass tovább

Mai mosoly: a világ legfinomabb melegszendvicse

  • 2013. július 03.

A croque madame, vagy croque monsieur, a világ két legfinomabb melegszendvicse. A gruyere sajt, ahogy belesül és a béchamel mártás, ami olyan különlegessé teszi, a Madame-nál pedig ezt egy forró tükörtojással mespékelik. Ezért lettek a reggeli ételek mennyei mannái. Benne van minden, amiről egy fáradt reggelen álmodozunk.

olvass tovább

Mai mosoly: uborkás receptek

  • 2013. július 01.

Uborkaözön: leves, krém, mártogató! Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.

olvass tovább

Feltételes mód

  • 2013. június 24.

Annyi mindent tehettem volna veled. Elindulhatnánk hosszú vándorútra, útközben megállnánk a benzinkúton hűtött szendvicset venni. Te biztos bosszankodnál, hogy lehet ilyet enni.

olvass tovább