Kulcsszó keresés /


Valóban segít-e a kávé a fogyásban?

  • 2021. március 29.

Ha diétát tartunk, akkor jellemzően átalakulnak az étkezési valamint a folyadékfogyasztási szokásaink. Igyekszünk figyelni arra, hogy mit vigyünk be a szervezetünkbe. De vajon mi a helyzet a kávéval? Tényleg igaz lenne, hogy serkenti a fogyást? Ennek jártunk utána!

olvass tovább

5 szuper energia bomba ital kávé helyett

  • 2018. május 11.

Te is kávé függő vagy? Amikor a koffeinről van szó, rögtön a kávéra gondolunk és valóban, nem sok ital veheti fel vele a versenyt, ha ébren szeretnénk maradni. Kiskapuk azért mindig vannak. Tudjuk, hogy a kávé szorongást és idegességet is okozhat. A kutatások azt mutatják, hogy a rendszeres kávéfogyasztók valójában már nem is élvezik a kávéfogyasztás előnyeit, mivel testük egyszerűen megszokta élénkítő hatását.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a kávét + recept

  • 2017. szeptember 24.

A tévhitekkel ellentétben a kávénak számos pozitív hatása van az emberi szervezetre. Ma már több kutatás is bizonyítja, hogy a mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van az egészségünkre. Mi most összegyűjtöttük nektek a szokásos nyolc érvünket.

olvass tovább

A kávé segít megelőzni a fülcsengést?

  • 2015. szeptember 11.

Egy friss kutatás szerint, a naponta több kávét is fogyasztó hölgyeknél kisebb eséllyel jelentkezik fülcsengés. Az American Tinnitus Association szerint a fülzúgás valamilyen formája közel 50 millió embert érint az Egyesült Államokban.

olvass tovább

A kávé és a tea is védi a szívet?

  • 2010. szeptember 01.

A mérsékelt tea- illetve kávéfogyasztás akár még csökkentheti a szív- és érrendszeri problémák kockázatát, állapították meg holland kutatók. Arról sajnos nem érkezett jelentés, hogy mely kávé- és tea importőr támogatta a kutatást...

olvass tovább