Kulcsszó keresés /


Hiába a rózsaszín köd, menekülj a kapcsolatból

  • 2023. szeptember 02.

Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz, sőt, gyakorlatilag lehetetlen racionálisan látni egy kapcsolat elején, amikor még rózsaszín köd lep el mindent, pillangók repkednek a boldogságtól gyomrunkban, és legszívesebben színes cukorkával szórnánk tele az egész világot. Pedig már ilyenkor is vannak figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy ez a kapcsolat bizony kudarcba fog fulladni – mindössze nem vagyunk hajlandóak ezeket figyelembe venni!

olvass tovább

Tévedünk, amikor azt gondoljuk pár hónap elég megismerni valakit igazán

  • 2023. augusztus 28.

Persze sokszor gondoljuk már az első pillanattól, hogy a tökéletesen működő kapcsolatban élünk, és a minket körülvevő rózsaszín felhő miatt olyan, mintha ezer éve ismernénk a másikat, mindenkinél jobban, azonban ahhoz, hogy a másikat igazán megismerjük, hosszú út vezet. Vannak azonban bizonyos jelek, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a nőt, akit szeretsz, és akivel esetleg az életedet szándékozod leélni, valóban ismered, az igazi énjét, mindenféle megfelelési vágy, vagy csalóka ígéret nélkül.

olvass tovább

Nem tudod megfogalmazni, hogy mi a gond? - Az érzelmi kimerültség jelei

  • 2023. augusztus 23.

Tökéletesen le tudjuk írni, hogy milyen az, amikor fizikailag elfáradunk, amikor mindenünk fáj, azonban azt, hogy mikor merülünk ki érzelmileg, sokkal nehezebben tudjuk beazonosítani. Pedig ez legalább annyi, ha nem több problémát okozhat, viszont éppen az az első lépés, hogy felismerjük, hogy mi is a probléma, amivel meg kell birkóznunk.

olvass tovább

Talán ez nem is az az érzés, amit hittél

  • 2023. augusztus 16.

Néha sajnos előfordul, hogy hiába áltatjuk magunkat, még vagy már nem vagyunk szerelmesek abba, akiről azt hisszük, hogy ilyen gyengéd érzelmeket táplálunk iránta. Persze előfordulhat az is, hogy egyáltalán nem áll szándékunkban átverni magunkat vagy a másikat, egyszerűen csak nem ismerjük fel az intő jeleket, amelyek arra utalnak, hogy nem szerelem az, amit éppen érzünk. Most ezeket a jeleket gyűjtöttük össze egy listára!

olvass tovább

Honnan tudhatod, hogy most van igazán szükséged a változásra?

  • 2023. augusztus 14.

Keményen dolgoztál azért, hogy eljuss oda, ahol ma tartasz, de valami hiányzik. Vagy lehet, hogy véletlenül és kis szerencsével kerültél ide, de ez még mindig nem jó. Honnan tudod, hogy mikor van szükséged nagy változásra? Ezek a konkrét jelek azt súgják, hogy gondold át az egész életutat. Lehet, hogy ideje mindent teljesen megváltoztatni, és újra kezdeni.

olvass tovább

Figyelmen kívül hagyja a véleményed - Mi mutat arra, hogy a partnered nem értékel?

  • 2023. augusztus 11.

Minden ember megérdemli, hogy egy olyan egészséges párkapcsolatban éljen, ahol nem kell visszaszorítania önmagát, az igényeit és lehet véleménye a saját érzéseiről, gondolatairól. Azonban sajnos sokszor látni olyan kapcsolatokat, ahol az egyik fél sokkal kevésbé értékeli a partnerét, mint kellene. Milyen jelek figyelhetőek meg ezen kapcsolatok dinamikájában?

olvass tovább

Megrekedve - mintha mindig csak a visszapillantó tükörbe néznél

  • 2023. július 03.

Azt érzed, hogy megrekedtél az életeddel, és folyton csak a visszapillantótükörbe pislogsz, ahelyett, hogy előre néznél? Nem akarjuk lelőni a poént, de lehet, hogy pont te vagy az, aki becsukja a szemét az élet szép pillanatai előtt. Ha ezeket a jeleket be tudod azonosítani magadon, akkor van egy rossz és egy jó hírünk is, ami ebben az esetben ugyanaz: te vagy az, aki változtatni tud és akinek változtatnia kell az életén!

olvass tovább