Kulcsszó keresés /


Vénusz-Uránusz együttállás, Mars és a Szaturnusz trigonjának bepontosulása, Hold és a Pluto szembenállás

Ugyan óriási változások nem történtek a tegnapi írásom óta, mégis szeretnék kiemelni Nektek ma 3 fényszöget, ami késő este, éjszaka pontosul. Az egyik a tegnap is említett Vénusz-Uránusz együttállás, a másik a Mars és a Szaturnusz trigonjának bepontosulása, a harmadik pedig a Hold és a Pluto szembenállása.

olvass tovább

A tweedek tökéletes átmeneti darabok a tavaszi időszakra

  • 2023. március 29.

A női és férfi méretre szabott öltönyök és kosztümök, illetve limitált darabszámú couture kollekciójával jeles magyar márkává nőtte ki magát a Canissi. A Canissi Szabóság alapítója, tulajdonos-ügyvezetője Kanizsai Szilvia elárulja hogyan kelti életre a klasszikus eleganciát Budapesten. A Canissivel közös rovatunkban Szilvia ezúttal az ikonikus tweed darabokat mutatja be nekünk

olvass tovább

Engedd neki, hogy érezzen irántad

Te is biztos átestél már azokon a bizonyos napokon, amikor az első randevú után már azt várod, hogy hívjon, minden reggel, és este a telefonodat nézed kaptál-e tőle üzenetet, hogy mennyire hiányzol neki. Akkor tegyél fel magadnak egy egyszerű kérdést: azért vagy ilyen, mert te is ugyanazt érzed, mint ő?

olvass tovább

5 film spanyol rendezőktől, amit mindenkinek látni kell

Őszintén megmondom, nekem Spanyolországról, és úgy általában a spanyol ajkú emberekről a vidámság, bulik, fieszta, meleg színek, sangria és latinos muzsika szokott az eszembe jutni. És mivel most éppen Barcelonában próbálom elsajátítani ezt az életérzést, próbáltam olyan filmeket összegyűjteni, amelyek átadhatják ezt. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ezeknek a filmeknek a többsége cseppet sem vidám, amit az ember boldogan megnéz egy tál popcorn mellett, miközben a körmét festegeti. Sokkal inkább mély mondanivalóval rendelkeznek, kissé nyomasztóak, picit sötétek, átlagosnak cseppet sem nevezhetőek.

olvass tovább

Elérkezett a tavaszi nap-éj egyenlőség napja, késő este a Nap átlép a Kos jegyébe

  • 2023. március 20.

Azt hiszem, most kezdhetek olyasmikről írni Nektek, hogy indulhatunk, mehetünk! Az aktivitásunkért nagyban felelős Merkúr már a Kosban jár, így cselekedeteinkben is megjelenik végre az lendület, van mozgásterünk, tehetünk az ambícióinkért, önmagunk képviseletéért. Az, hogy a fő jelölő is átlép a Kos tüzes közegébe még egy plusz rakétát robbant be a háttérben, eldördül a startpisztoly. Jó régóta vártuk ezt, hogy az energetikai közeg is lehetővé tegye végre azt, hogy csinálhassuk, mehessünk, elindulhassunk, elindíthassunk. És igen, itt az ideje annak is, hogy Újat kezdjünk. Olyat, amit az elmúlt időszakban már fontolgattunk, érlelgettünk magunkban...

olvass tovább

Az újrakezdést nehezíti, ha valaki folyton visszanéz

Az exeket elfelejtik, ugye? Vagy húzzuk, vonszoljuk szuszogva, fújtatva a szellemét az új kapcsolat szép, frissen festett falai közé? Bezárult egy ajtó, kinyílt egy másik. Odabent napfényes, madárcsicsergős, reggeli frissesség van, egy új nap, új fejezet kezdete, mégsem kezdünk új életet a lerombolt, majd újépített ragyogó tisztaságban.

olvass tovább

Átható tekintet titka - a tökéletes szempilla

  • 2023. február 25.

Ki ne szeretné, ha a szempillái reggeltől estig mesésen mutatnának, mindezt a szempillaspirálok okozta napvégi pandaszemek, a pillákon csomóban álló festék, illetve az esti hosszadalmas szemfestéklemosós rutin nélkül? A szempillaépítés teljesen természetes módon teszi dúsabbá és hosszabbá a szempillákat, de nem mindegy, hogy ápoljuk az elkészült pillákat, és kire bízzuk szépségünket, hogy biztosan a kívánt hatást érjük el. Lássuk, mi a tökéletes pillák titka!

olvass tovább

Nő, dolgozó nő, anya, társ, háziasszony, barát, szerető. - Hogyan álljak helyt mindenhol?

Felnőtt életünk mókuskerekében annyi helyen és annyi szerepben kell helyt állnunk, hogy némely színésznő sem játszik el annyi szerepet élete során, mint mi. Néhanap van, hogy este csak be esem az ágyba, és végig pörgetem az agyamban, vajon mindenhol mindent jól csináltam –e? Tuti nem felejtettem el semmit? Átnéztem a gyerek házi feladatát? Elküldtem azt a prezentációt? Felhívtam, akinek két napja ígértem, hogy vissza hívom?

olvass tovább

Szakértő: A párok több mint harmada alig kommunikál egymással

  • 2023. február 19.

Mennyit beszélgetnek egymással a párok? Megosztják-e egymással mélyebb problémáikat? Nézetkülönbség esetén hányan jutnak el a sértegetésig? Ezekre a kérdésekre kereste a választ több száz fős online felmérésében dr. Piczkó Katalin pszichiáter. Kiderült, hogy a válaszadók - többségében nők - 36%-a alig kommunikál párjával. Veszekedés esetén a felek negyede a sértegetéstől sem riad vissza. Bár az adatok szerint még bőven van mit tenni a kapcsolatokért, a szakértő úgy látja: egyre többen figyelnek arra, hogy ne söpörjék szőnyeg alá gondjaikat.

olvass tovább

4 csillagjegy, akik szeretnek egyedül lenni

Ha valaki szeret egyedül lenni, az gyakran megkapja azt a címkézést, hogy befelé fordul. Az ilyen emberek szeretnek egyedül lenni, mert a szociális ingerek után szükségük van egy kis feltöltődésre, amit az önmagukkal töltött idő ad vissza. A befelé forduló emberek jobban szeretnek energiát nyerni, mint adni, ezért kedvelik az olyan tevékenységeket, amelyeket egyedül csinálhatnak, mint a séta, az olvasás, vagy a naplóírás. Nem félnek egyedül tölteni egy estét a városban, ahol felfedezőútra indulhatnak a saját maguk kikapcsolódása érdekében.

olvass tovább