Kulcsszó keresés /


Az avokádó jótékony hatásai

  • 2019. április 29.

Nagyon sokan az avokádót a világ egyik legfinomabb ételének gondolják. Mexikóból származik, és a spanyol hódítók hozták be először Dél-Amerikába, Peruba, majd Brazíliába. A babérfélék csoportjába tartozik, és több mint 400 fajtája ismert.

olvass tovább

Avókádót reggelire!

  • 2018. november 04.

Imádjuk az avokádót! Hihetetlenül finom és tele van egészséges zsírokkal, vitamin- és rostanyag-tartalmáról nem is beszélve. Magas kalóriatartalma ellenére, feltűnően könnyű elkészíteni belőle bármilyen finomságot.

olvass tovább

Őszi lélekmelegítő ital

  • 2017. november 02.

Végérvényesen beköszöntött az ősz, átálltunk a téli időszámításra, úgyhogy mindenképp érdemes kipróbálni az alábbi lélekmelegítő italt, ami antioxidáns hatású, vitamin- és ásványi anyagokban gazdag, ráadásul afrodiziákumként is fogyasztható, hogy a takaró alá bújva esetleg máshoz is kedvet kapjunk.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb tex-mex ételek

Ezekre az ételekre a legtöbben autentikus mexikói ételekként gondolnak, pedig ezek sokkal inkább az amerikai és a mexikói határ mentén kialakult konyha gasztronómiai remekei. A legtöbbnek természetesen az alapja a tortilla, illetve chilit, koriandert, lime-ot, babot, avokádót és kukoricát többnyire tartalmaznak. Íme az öt legfinomabb tex-mex étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod!

olvass tovább

Tojásos avokádókrém recept

Az avokádó köztudottan a egyik legegészségesebb növény, ráadásuk teljes kiőrlésű vagy szénhidrát csökkentett kenyérrel tálalva bármilyen diétába be lehet illeszteni a belőle készült krémet, főleg ha az egyébként is ínycsiklandó receptet egy kis tojással dobjuk fel.

olvass tovább

Édesburgonyás-avokádós taco

  • 2017. február 03.

Szereted a mexikói konyhát? Ettél már valaha tacót? Íme, most egy ínycsiklandozó, húsmentes változat, ha a vegetáriánus étrendet követed, vagy csak unod már a húst.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az avokádót

  • 2016. augusztus 23.

Az avokádó semleges ízének köszönhetően számtalan módon felhasználható, ezért könnyedén kiélvezhetjük a jótékony hatásait. Nem csupán tápláló, de még a bőrünk szépségének is jót tesz a fogyasztása! Összegyűjtöttük nektek, miért is ajánlatos állandó jelleggel a hűtőben tartani egy-egy érett, puha darabot.

olvass tovább