Kulcsszó keresés /


Ha nem vagy jóban önmagaddal, a szex sem lehet igazán jó

Jó szeretőnek tartod magad? Tudod kezelni az érzelmi gátakból, elfojtásokból fakadó félelmeidet? A múltból cipelt testünkkel kapcsolatos sérelmek, megalázó epizódok érzelmi lenyomatai elevenen élnek bennünk. A szégyen, a megalázottság leginkább az az érzelem, ami képes tartóssá tenni egy emléket, viszolygunk a tükörtől, és érzékennyé válunk minden visszajelzésre, véleményre, összehasonlítgatásra.

olvass tovább

7 egyszerű módja annak, hogy újra szeresd magadat

Meg kell tanulnunk, hogyan legyünk önmagunk legjobb barátja. Néha könnyebb beleszeretnünk a rossz tulajdonságainkba és ezek miatt egyre kevésbé értékeljük és szeretjük magunkat. Sokat teszünk azért, hogy mások szeressenek minket, miközben elfelejtjük, hogy előbb nekünk kell önmagunkat szeretni.

olvass tovább

Tegnap ismét lezártam egy fejezetet

Tegnap ismét lezártam egy fejezetet az életemben. Elköszöntem 2022-től és izgalommal telve várom, hogy 2023 mit hoz majd számomra. Amiben már most biztos vagyok, hogy nem félek kimondani, erős vagyok, és erős is maradok. Meg fogom valósítani a céljaim, vágyaim mindenáron.

olvass tovább

Azokat az embereket válaszd, akik téged választanak

  • 2022. december 31.

Szeretsz segítő kezet nyújtani, amikor és ahol csak tudsz. Nincs ezzel semmi baj. Az egyetlen probléma ezzel csak az, hogy hogyan érzed magát a nap végén. Akkor van probléma, ha úgy érzed, hogy kihasználnak. Probléma van azzal, ha a nap végén kimerültnek érzed magad, és nem érzed úgy, hogy azok az emberek akikért teszel, ugyanezt tennék érted. Probléma van azzal, hogy szükségleteidet háttérbe helyezed.

olvass tovább

Megtanultam tisztelni önmagam - 10 dolog, amit azóta már nem csinálok

Könnyű dolga van annak, aki kétszer is sorba állt, mikor az önbizalmat osztották. Én viszont azt hiszem, már akkor is a bárányfelhőket lesegethettem inkább és gondolom, ezzel sem vagyok egyedül . Átkozottul nehéz volt eljutni odáig, hogy ki tudjam mondani: én is értékes vagyok. Kőkemény leckék árán tanultam meg: tisztelnem kell önmagam, ha azt akarom, hogy mások is tiszteljenek. Mióta elsajátítottam ezt a tananyagot, azóta jó néhány dologról leszoktam. Például, már

olvass tovább

Miért nem tudod szeretni magad? – A betegségek, elakadások láthatatlan mélységei

Testi tünetekkel, betegségekkel, életvezetési témákkal jönnek hozzám a kliensek. Azt érzik, beszorultak egy helyzetbe, nem találják a megoldást, a kiutat. Ez elindít bennük egy erőltetett igyekezetet: meg akarják oldani a problémákat, túl akarnak lenni rajta, meg akarnak gyógyulni. Sokszor magukban keresik a hibát: „Mit kell magamon változtatnom, hogy megszűnjenek a problémáim? Mit csinálok rosszul? Mire kellene még rájönnöm/felismernem?”

olvass tovább

Légy büszke arra, aki lettél!

Annyi mindent átéltél már. Egészen gyerekkortól kezdve számtalan nehéz és fejtörést okozó helyzetekkel találkoztál, amelyekben nem mindig sikerült meghoznod a megfelelő döntést. De még az is lehet, hogy hiába is döntöttél helyesen, a körülmények végül mégsem neked kedveztek.

olvass tovább

Az önszeretet igazi jelentése

Az önszeretet nem csak abban képes megnyilvánulni, hogy miután ünnepek után a tükörbe nézel, az mondod: „elfogadom a testem jelen pillanatban is”. Nem csak azt jelenti, hogy már nem utálod a rést a fogaid között. Ennél azért összetettebb.

olvass tovább

Nem a világot csapod be, hanem magadat

Mindannyian meg vagyunk akadva valahol. Ebben nincsen semmi szégyellnivaló és nem is kell letagadni. A felnőttség és a felelősségvállalás pont arról, szól, hogy erre rá merek nézni, felismerem és változtatok rajta. Még az sem baj, ha ez nem elsőre sikerül….

olvass tovább