Kulcsszó keresés /


Ha valaki valóban veled akar lenni, akkor nem lesznek kevert jelzések

  • 2022. november 23.

Az ismerkedés kezdeti szakaszában gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy elrugaszkodunk a realitás talajáról és azokat a jelzéseket sem vesszük észre, melyek megmutatnák a másik ember valódi szándékait. Ez valahol érthető, mégis ha egyet lehetne tanácsolni az az lenne, hogy próbáljuk megérteni azt a tényt, hogy ha valami működik, akkor nincs helye a kételynek.

olvass tovább

Párkapcsolati dilemma: Ne gondold túl!

Miért nem ír, mi jelentett egy-egy elejtett mondat, vajon mit gondol. A fejedben kikapcsolhatatlanul pörög a kalkulátor, ami minden esetben arra jut: központ, baj van! A túlgondolás minden, csak nem a barátunk, hiszen lehet, hogy pont ez öli meg a pillanatot, a nyaka köré csavarodva, folyton kibogozhatatlan kérdésekkel traktálva azt.

olvass tovább

A párkapcsolati egyensúly nem az 50-50%-nál kezdődik

Már gyerekkorunktól kezdve látunk mintákat arra, hogyan élnek a szüleink, nagyszüleink. Ezekből a mintákból felnőttkorunkra igyekszünk kiválogatni, mi az, amit mi szeretnénk alkalmazni a párkapcsolatunkban, és persze fogadalmakat teszünk, mi az amit „tuti biztos „sosem fogunk úgy csinálni, ahogy a felmenőink.

olvass tovább

A tökéletes párkapcsolatok 5 titka

Bicskanyitogató egy cím nem mondom, de mivel ma már kb. hetedjére jött velem szembe a drága, gondoltam, megragadom az alkalmat és kifejtem én is a véleményemet a témával kapcsolatban. Hogy minek? - Mert megtehetem. És milyen jogcímen? Csak. - üdv. a szerk.

olvass tovább

Melletted

Felébredsz, kimászol az ágyunkból, kisétálsz a hálószobánk ajtaján és elkezded a napod nélkülem. Én itt maradok a párnák közt és próbálom megismerni, feldolgozni az idegen érzést. Az érzést, hogy valami ennyire biztos. Az érzést, hogy újra le tudom hunyni a szemeim, rémálmok kísérete nélkül visszaaludhatok. Ilyen egyszerűen lett nekem a melletted, a legbiztonságosabb hely a világon.

olvass tovább

Hasonló értékrend? Kölcsönös bizalom? - Mitől fog egy kapcsolat jól működni?

  • 2022. november 14.

Valahol mindenkinek az a legnagyobb vágya és célja az életben, hogy megtalálja a szerelmet, megtalálja azt az embert, aki mellett szeretné leélni az egész életét. Az az igazság, hogy ez sem egyszerű, azonban még nehezebb kérdés lehet, hogy hogyan tartsunk életben egy kapcsolatot, hogyan érjük el, hogy a dolgok hosszú évek múltán is nagyszerűen működjenek. Vajon mi lehet a receptje egy jó kapcsolatnak? Egyáltalán vannak olyan általános "hozzávalók", amikre minden esetben szükségünk lehet?

olvass tovább