Carolina Herrera, a stílusos tervezőnő, aki szép csendben milliárd dolláros üzletet épített

Carolina Herrera meglepően későn, negyvenes évei hajnalán kezdett divat- és parfümtervezéssel foglalkozni, azonban így a mind a mai napig sikert sikerre halmozó, kifinomult ízléséről ismert üzletasszony is bizonyíték arra, hogy sosem késő nagyot álmodni és céltudatosan megvalósítani bármit, amit elképzeltünk. Az egész világon ismert és elismert márkájának titka állítása szerint a következetesség, és a kitartó kíváncsiság.

olvass tovább

6 ok, amiért vonzóak az alacsony nők

  • 2018. január 16.

Alacsonyabbnak lenni a többi lánynál nem mindig jelent számunkra előnyt, hiszen csak mi tudjuk, milyen az, amikor az emberek nem vesznek komolyan a magasságunk miatt, vagy például amikor igazán dögösnek akarjuk magunkat érezni, de helyette csak a "Jaj, de cuki vagy!"-ot halljuk mindenkitől. Lehet, hogy fiatalon inkább csak a dolog hátrányát érzékeljük, de most már én is tudom, hogy igaza volt az idősebbeknek, amikor azt mondták, később majd igazán hálás leszek ezért az alkatért!

olvass tovább

10 ruhadarab, amit érdemes a leértékelések idején beszerezned

Az igazi divatrajongók talán még az ünnepeknél is jobban várják az egyből a karácsony után kezdődő leértékeléseket. Ezek általában a készlet erejéig, tehát január végéig, vagy február elejéig tartanak, ráadásul hétről-hétre egyre kedvezőbb áron juthatunk hozzá a kiszemelt darabokhoz. Ilyenkor hajlamosak vagyunk belecsúszni a hibába, hogy mindent ész nélkül megvásárolunk (még ha nem is olyan jó) azért, mert nagyon le van értékelve, mi viszont inkább arra buzdítanánk titeket, hogy olyan darabokat szerezzetek be, amelyekre később is szükségetek lesz, és amelyekkel tényleg jól jártok. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

olvass tovább

15 pillanat, amiből ráébredtem, hogy felnőttem

18 éves koromtól meg voltam győződve arról, hogy én vagyok a világ legérettebb, legfelelősségteljesebb, legtudatosabb felnőtt ember. Csak miután másfél évvel később, elköltöztem otthonról, és belecsöppentem a nagybetűs életbe, jöttem rá, hogy sokkal fiatalabb és tapasztalatlanabb vagyok én annál, mint ahogy addig képzeltem. Összegyűjtöttem 15 olyan pillanatot, ami a későbbiekben ráébresztett arra, hogy már valóban felnőtt vagyok, és amikről úgy gondolom, hogy sokakkal megtörténhetnek, és valószínűleg mindenkiből hasonló érzéseket váltanak ki.

olvass tovább

Mai mosoly: sajttorta másképp

  • 2018. január 08.

Ezt a sajttortát már rég ki szerettem volna próbálni, és itt volt a szuper alkalom: a születésnapom. Igaz két nappal később kaptam meg magamtól, de így még tökéletesebb lett.

olvass tovább

Veszélyes férfit szeretni - A rosszfiúság lélektana

Miért a horror? Miért az extrém sport? Miért a hullámvasút, és miért nem idegnyugtató sétahajókázás csöndes vizeken? Miért a rosszfiú? Miért nem a cseppet sem harsány, decens modorú, tiszta körmű, tisztelettudó, disznó vicceket tudatosan kerülő, soha nem elkéső, apró ajándékokkal évek óta kedveskedő jófiú a szomszéd íróasztalnál?

olvass tovább

Egyedülálló vagyok, nem magányos. Nőknek, akik kiléptek saját börtönükből

Egyedülálló. Ez azt jelenti, hogy egyedül állok a világban, magamra hagyatkozom, a saját támaszom, társam, barátom vagyok. A legnagyobb bizalmasom. Nem verem át magam, csak néha, de később biztosan őszintén beismerem a lelkemnek, ha hibáztam. Ha jól nézek ki, minden hátsó szándék nélkül megdicsérem a külsőm, nem akarom saját magam átlátszó indokokkal ágyba vinni. Azt és akkor csinálok, amit, és amikor szeretnék, nem kell elnézést kérnem, nem kell szabadkoznom.

olvass tovább

Dolgozni kisiskolás gyermek mellett

  • 2017. november 08.

Ahogy megkezdi a gyermek az első osztályt, hamar bebizonyosodik a szülő számára, hogy az óvodás éveknél egy sokkal keményebb időszak veszi kezdetét. Már nem lehet később érkezni, délután át kell nézni a másnapi teendőket, szülői értekezletek, iskolai pluszfeladatok sokasága vár a családra.

olvass tovább