Kulcsszó keresés /


Amikor a másik nem akar igazán

  • 2020. november 20.

Nemrég küldte át a barátnőm az alábbi idézetet: „Soha ne engedd, hogy egy férfi kétszer is megmutassa Neked, hogy nem akar Téged. Olvasd el újra!” Én elolvastam újra meg újra és bármennyire is fájt, be kellett látnom, bizony többször is adtam esélyt olyan férfiaknak az életemben, akik nem akartak engem (igazán).

olvass tovább

Bocsáss meg igazán

Mit jelent megbocsátani? Ez is valami olyasmi, amit az emberek alaposan elfelejtettek. Mint megszelídíteni, érdek nélkül kapcsolatokat teremteni, és a nemkívánatos emlékeket szándékosan hátrahagyni.

olvass tovább

Mikor kell kilépni a kapcsolatból?

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés honnan tudhatom, hogy mikor jött el az idő ahhoz, hogy kilépjek a kapcsolatból. Hogy mikor mondjál le a házasságodról, a következőket ajánlom. Ha a válás erkölcsileg szempont számodra, akkor mielőtt ezen az úton haladnál, próbáld meg először legalább egy évig. Legalább egy évig. Úgy értve, hogy TÉNYLEG megpróbálni.

olvass tovább

Mikor egy közös út kettéválik

Tervezünk, közösen. Szép ház, két gyerek. Egyik fiú, másik lány. Egy németjuhász. Még ebből is ugyanaz a kedvencünk. Megtanultunk már együtt élni. Tudom, hogy mindig a földre ledobva hagyja a nadrágját. Pont úgy, ahogy levette. Mérges vagyok, amikor már sokadjára szóvá tettem, de nevetek is rajta. Ez az ő szokása, ragaszkodik hozzá. Ahogy én is hozzá. Minden hibájával együtt, amit feltárt előttem, teljes bizalommal. Illetve azt hinném, hogy a bizalmába engedett.

olvass tovább

Mindig csak talán

A beismerés és a belátás fájó, de vannak elkerülhetetlen döntések az életben, amiket meg kell hoznunk. Csak és kizárólag azt remélve, hogy később majd megjutalmaz minket az élet. Vagy csak mert egyszerűen így helyes.

olvass tovább

Letenni a terheidet

Mindenkinek azt kellene csinálnia, amitől boldog. Ha mernénk boldogok lenni akkor vagy így vagy úgy sikerülne. Mert az élet csodás. Minden pillanata amiben hiszünk, hogy szép lehet. Imádni kell az apró semmiségeket, hogy van akire számíthatsz. Minden napot imádni kell, amiben érezzük, hogy önmagunk vagyunk.

olvass tovább

Nem leszek a B-terved

Már amikor megláttalak és elpirultam, ahogy megszólítottál, pontosan tudtam, hogy végem. Tudtam, hogy besétáltam a csapdába és minden ott talált csali falatot szépen, módszeresen, komótosan megettem. Mivel én tudtam, te is tudtad, a csapdádban vagyok, ott létezem és ez az első fázisban olyan jó volt és biztonságot adó.

olvass tovább

Amikor eldöntöd, valóban túl akarsz lépni a múltadon

  • 2020. október 19.

A szakítás fájó, mardosó érzése mindenkit gyötört már. Az emlékekbe feledkezel néha kevesebb, néha több időre. Sokat sírsz, erre mindig megvan az ok, hiszen a belső szomorúság uralkodik rajtad. A hiánya elviselhetetlen, de te is tudod, hogy tovább kell lépned, ennyivel tartozol magadnak, hogy el tudd kezdeni a folyamatot.

olvass tovább