Kulcsszó keresés /


Felállok és elmegyek innen

Nem bírom ezt a csendet. Hallgatni a forgalom távoli zúgását, ami úgy cseng a fülemben, mintha robbanás utáni légüres térben csak a mindent betöltő csengés uralkodna. Ablakomból kiábrándultan meredek a szürke hajnalban a kifakult város felé.

olvass tovább

The Working Dead – Munkahelyi zombik

A munkahelyi zombik kiégett, alulmotivált, lelkesedést és önértékelést veszített, labilissá és rögeszméssé vált két lábon járó irodai, vagy egyéb munkahelyszíneken előforduló élőhalottak. A munkahelyi zombik azonban nem voltak mindig kisült agyú, munkaidőben klaviatúrára boruló szív nélküli gépek. Valaha óriási lendülettel csobbantak az új, ígéretes pozíció vérfrissítő hullámai közé. A lelkesedés a szakmáért a csúcson járt, a kollégákkal élénk és építő jellegű kapcsolatokat ápoltak, úgy gondolták fontos és pótolhatatlan munkaerők, ezért pozitív kisugárzásuk mindenkire ráragyogott.

olvass tovább

Szerkesztői levél: A kirakott mellektől nem leszel több

Hosszan tudnám fejtegetni azt, hogy vajon miért is van az a globális probléma, hogy a mai emberek 98 százaléka torzult önképpel rendelkezik. Hogy miért nem érezzük magunkat soha sem egésznek, és mi az oka annak, hogy gyakorlatilag a paletta minden színét kipróbáljuk annak érdekében, hogy úgy tűnjön magabiztosak és elégedettek vagyunk.

olvass tovább

Pozitív testkép? Nem lehetetlen!

Ha van dolog, ami igaz szinte minden nőre, az az, hogy soha nincsenek megelégedve a külsejükkel. Ez ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy legyen egy egészséges önbizalmunk, hogy pozitív testképpel rendelkezzünk. Összegyűjtöttük, hogy szerintünk mik azok az apró lépések, amik elvezethetnek ahhoz, hogy ha nem is száz százalékosan elégedetten, de magabiztosan lépj ki az utcára minden nap.

olvass tovább

Hogyan barátkozz össze önmagaddal

  • 2015. június 13.

A mai világban szörnyen nehéz önmagunknak maradni. A rengeteg elvárás, és a társadalmi nyomás miatt sokszor magam sem tudom, hogy melyik is az igazi arcom. Hiszen hogyan lehetnék jóban azzal a képpel, amit mások elnyomnak, leszólnak, kicsúfolnak? Nyilván okkal szólnak le érte, gondoltam. De valóban így van? Vagy a magamról alkotott kép annyira eltorzult, hogy muszáj nyitnom saját magam felé, és végre rámosolyognom a tükörképemre?

olvass tovább

A hitelesség művészete

  • 2015. március 30.

Az üzleti és privát életben egyaránt fontos a hiteles, önbizalmat, és önelfogadást sugárzó, meggyőző magatartás. Ugyanezt a belső harmónián és helyes önértékelésen alapuló hozzáállást kell sugároznunk környezetünk felé is, ellenkező esetben vélt hitelességünk és meggyőző erőnk csak hamis imitáció, silány utánzat. Kellemetlen érzés, amikor senki nem vesz komolyan, ugye? A hiteles emberi magatartás nemcsak tanulható, de ösztönösen művészi szintre emelhető. Hogyan lehetséges ez?

olvass tovább

10 tipp újrakezdőknek

  • 2015. március 05.

Szakítani sosem könnyű, és főleg nem egyszerű. Gyakran haraggal, nehezteléssel, megtépázott érzelmekkel és csorbult önértékeléssel ér véget egy kapcsolat. Bárhogy is legyen, a szakítás pontos okát sokszor nehéz megfejteni, így nem meglepő, ha valaki két kézzel kapálózna még az elveszített szerelméért. Ha mindkét fél képes tanulni a hibákból, még általában újra lehet kezdeni, de csak okosan!

olvass tovább

Ha a férfi a munkában kishitű

  • 2015. január 10.

De otthon többet enged meg magának. Egy jól működő párkapcsolat alapja, hogy mindkét fél megfelelő önismerettel és önértékeléssel rendelkezzen. Ha a felek jól pozicionálják magukat, akkor az élet minden területén megfelelően kezelik a helyzeteket, az embereket és a feladatokat, elégedettek lesznek, és képesek harmóniában élni másokkal, mind a munkájuk, mind a magánéletük területén.

olvass tovább

Tóth Vera: Féltékenység - méreg

  • 2013. november 08.

A féltékenység és az irigység nem jó útitársak életünk során. Mindig valamilyen önértékelési problémából eredeztethetők. Ezt időben el kell kezdeni kezelni, mert később csak hatalmasabbra nő a stresszgóc, melyet aztán még nehebb kibogozni, persze csak akkor, ha te is akarod.

olvass tovább

Ez a baj veled, ha kárörvendő vagy

  • 2011. december 27.

Ha valaki mások szerencsétlenségeinek képes örülni, még ha csak titokban is, az azt jelenti, hogy önmagával van baja, vagyis alacsony az önértékelése – állítják a holland Leiden Egyetem kutatói. – Ha valakit élvezettel tölt el a más kára, akkor a másik balszerencséjében számára van valami pozitív – mondta Wilco W. van Dijk, a kutatás vezetője.

olvass tovább