Kulcsszó keresés /


Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

Ennél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor is tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.

olvass tovább

Az egreses töltött káposzta eredete

  • 2022. május 17.

„Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti" mondja Mautner Zsófia, gasztronómiai szakíró, aki a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető és így lesz ez idén is. A május 27-29 között a Millenárison zajló fesztivál témája az örökség lesz, ennek kapcsán kérdeztük Zsófit.

olvass tovább

Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja

  • 2022. május 10.

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az "örökség" jegyében.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

Ha ősz, akkor csakis sütőtök

Az ősznek van egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.

olvass tovább