Kulcsszó keresés /


11 randi kihívás, ha már eleged van a szingli életből

Vannak időszakok, amikor kifejezetten áldott állapot az egyedüllét, aztán ezt is meg lehet unni. A sokszor kimerítő társkeresés, végül unalmassá is válik. Belefáradunk a szokásos körökbe és ettől csak még inkább bezárunk. Itt van 11 új kihívás, ami feldobja a randizási szokásaidat és megtanít újra nyitottnak lenni.

olvass tovább

A változás érted van

Ha valamit megtanultam az elmúlt években, az az, hogy a változás valóban a mi érdekünket szolgálja. Hogy hiába gyártunk kifogásokat, hiába hazudunk magunknak, mert van egy olyan erős formáló erő, amit akkor sem tudunk kikerülni, ha a paplan alá dugjuk a fejünk és betapasztjuk a fülünk. Ez pedig a fejlődés.

olvass tovább

A probléma csak addig létezik, ameddig harcolsz ellene

A probléma meghatározása olyan kérdés vagy helyzet, amelyet nem kívánatosnak vagy ártalmasnak tekintünk, és amelynek kezelését és leküzdését szükségesnek érezzük. Ez a görcsös akarás, jobban mondva ez az ellenállás, a tényleges akadálya minden olyan célnak vagy helyzetnek, amelyet közeli vagy távoli jövőben szeretnénk elérni.

olvass tovább

Kifogások, hogy miért nem hagyjuk el a komfortzónánkat

Mi emberek, sokszor nagyon intelligensen megmagyarázzuk önmagunknak, a külvilágnak, hogy miért nem alkalmas most az időpont arra, hogy felszabadítsuk önmagunkat. Az ellenállással tulajdonképpen ki az igazi vesztes? Az élet vagy mi? Milyen kifogásokkal hátráltatjuk a növekedésünket, önmagunkat és hogyan építünk magunk köré még nagyobb kerítést?

olvass tovább

Hogyan teremthetsz több szabadságot az életedben?

A szabadság egy életérzés, ami arról szól, hogy elfogadod és éled, mindazt, aki vagy. Ha szabad akarsz lenni, önmagaddá kell válnod, lebontanod a saját korlátaidat és mindazt a szerepet magad mögött hagynod, amit az életed során magadra erőltettél. A saját valódi igazságodat kell újra felfedezned és követned, anélkül, hogy hagynád, hogy bármi visszatartson.

olvass tovább

Sokkal többre vagyunk képesek, mint amit magunkról elhiszünk

  • 2023. február 23.

Egy átlag ember számára is létezik a komfortzóna fogalma. De mi van azokkal az emberekkel, akik a szorongásos kondícióik miatt sokkal inkább korlátoltak, mint társaik? Nehéz kilépnünk a saját magunk által felállított határaink mögül, azonban nem lehetetlen. Sokan elhiszik, hogy nem képesek erre, de vajon miért van ez így?

olvass tovább

A változás félelmetes, különösen azért, mert legtöbben a komfortzónánkban éljük életünket

  • 2022. december 14.

Nem tagadható, hogy az élet kiszámíthatatlan, és gyakran kénytelenek vagyunk olyan változtatásra, amelyre valójában nem készültünk fel és nem is számítottunk rá. Munkahelyeket veszítünk, embereket veszítünk, másik országba költözünk, vagy olyan kedvezőtlen körülmények között találjuk magunkat, amelyek kezelésére nem tanítottak meg. Ezek a dolgok arra kényszerítenek minket, hogy változtassunk valamin, amire talán még tényleg időnk sem volt felkészülni.

olvass tovább

Túl régóta próbálunk görcsösen megfelelni

Korábban úgy hittem, hogy minden, ami kicsit is a komfortzónánkon kívül esik, és más ütemben mozog a megszokottól, az csakis romboló, értelmetlen, illetve fájdalmas lehet. Mert hát, valamilyen okból kifolyólag, ezt plántáljuk a következő generációba is, még, ha nem is tudatos módon.

olvass tovább

Nézz szembe a félelmeiddel - avagy hogyan lehetsz sikeres az életben?

  • 2022. november 10.

Mindannyian többet akarunk az élettől, de időnként elbizonytalanodunk. Soha nem könnyű szembenéznünk önmagunkkal, azonban fontos tudni, hogy a cselekvés az egyetlen út, és bizony ez legtöbbször jóval a komfortzónán túl van. Számos olyan dolog van, amelyet kötelező megtanulni és átélni, miközben az áttörést keresed az életedben, ám az alapvető lépésekre érdemes felkészülni.

olvass tovább