Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj télen fekete szoknyákat

Stílusiskola: így viselj télen fekete szoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Nők, a kombinálás mesterei

Nők, a kombinálás mesterei

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma

  • 2015. április 14.
  • Komment

Mostanság időről-időre felüti a fejét egy-egy slágertermék, amit aztán unalomig sulykol a trend. Szerintem, ha helyén kezeljük ezeket, sokkal jobban fogjuk értékelni, nem várunk tőlük többet, mint amik…

  Tetszik
1
  Megosztás Küldés

A tavaszt mindannyian várjuk, tudjuk mennyi minden jót hoz. De itt most kiemelném ezek közül azt, ami „szem-szájnak ingere”, azaz elkezdődött az idény! Három éve vásároltam egy szép, cserepes medvehagymát. Készítettem belőle ezt-azt, majd kiültettem a kertbe. Tulajdonképpen el is feledkeztem róla a tél folyamán, de tavasszal egyszer csak ellentmondást nem tűrően jelentkezett. Szépen előbújt és ontotta a leveleit. Azóta ültettem többet is és a kertben csak azért foglal el egy kis területet egész évben, hogy ilyenkor tavasszal pár hétig megörvendeztessen minket. Ezen felbuzdulva most leírok három könnyű receptet, a vegetáriánusok nagy örömére (is)!

Medvehagyma krémleves

Hozzávalók (4 személyre):

- 50 gr vaj

- 200 ml tejszín (lehetőleg ne főzőtejszín, hanem habtejszín)

- 15-20 levél medvehagyma

- 1 l zöldség alaplé

- 1 tk. só

Elkészítés:

A leveshez a vajon megpárolom a medvehagymát. Felöntöm az alaplével és beforralom. A tejszínt egy edénybe öntöm és a forró levesből rámerek egy merőkanállal. Összekeverem, majd visszaöntöm a levesbe. Nem forralom tovább. Tálaláskor parmezán sajtot forgácsolok rá burgonyahámozóval, vagy natúr nachos-t tördelek rá.

Medvehagymás tojásos galuska

Hozzávalók (4 személyre):

- 300 gr liszt

-6 tojás (3 a tésztához, 3 a lepirításhoz)

- 8-10 levél medvehagyma

- víz

- ½ kk. só

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, medvehagyma, recept, szörényi örs, tavasz,

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, medvehagyma, recept, szörényi örs, tavasz,

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, medvehagyma, recept, szörényi örs, tavasz,
Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb edénybe teszem. Először meg szoktam sózni, és összekeverni. Hozzáteszem a tojásokat és kisebb adagokban a vizet, miközben folyamatosan kevergetem. Annyi vizet teszek hozzá, hogy ne legyen folyós, de ugyanakkor lehessen szaggatni. Amikor összeállt a tészta, belekeverem a finomra összeaprított medvehagymát. Lobogó, sós vízbe szaggatom galuskaszaggatóval. De lehet deszkáról, vagy ahogy tudjuk… Leszűröm és jól lecsöpögtetem! Egy nagyobb serpenyőben vajat melegítek és ráteszem a galuskákat. Kicsit lekapatom, tehát nem nyúlok hozzá addig, ameddig egy pici pörzs nem keletkezik a tésztákon. Ezt követően ráöntöm a felvert tojásokat és addig pirítom, amíg a tojás már nem folyós. Itt mindenki a saját ízlése szerint beállíthatja a kellő állagot a totyakostól a szárazig. Ennek a változatnak is kísérője lehet a klasszikus fejes saláta, de például Szellő, a nagyobbik lányom kovászos uborkával szereti. Itt jegyezném meg, hogy a minap láttam a zöldségesnél szép uborkákat és mivel állítólag megérkezett a tavasz, már simán lehet kovászolni is!

Medvehagymás vaj vagy sajtkrém

Hozzávalók:

- 200 gr vaj vagy natúr sajtkrém

- 6 levél medvehagyma

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, medvehagyma, recept, szörényi örs, tavasz,

Szörényi Örs konyhája: Medvehagyma - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, medvehagyma, recept, szörényi örs, tavasz,
Elkészítés:

Ha netalán olyasvalaki olvassa ezt a cikket, aki egyáltalán nem tud főzni, annak nagy sikerélményt ad ennek az egyszerű, de annál nagyobb gasztronómiai élményt nyújtó kiegészítőnek az elkészítése.

Veszek rendes vajat. Zsírtartalom 82%, ez van ráírva. Kibontom és beleteszem egy keverőtálba. Otthagyom a konyhaasztalon egy jó fél órát. A medvehagymát finomra aprítom és hozzákeverem a sóval együtt. Érdemes keverőgépet használni (de nem mixert!), úgy egyenletesebb lesz a végeredmény. Kisebb edényekbe pakolom és jól lefóliázva a hűtőbe teszem. Ha picit elegánsabb, vagy ünnepi az étkezés, akkor csillagcsővel ellátott habzsákba töltöm a még képlékeny vajat, és kis formákat nyomok egy tálcára helyezett zsírpapírra. Ezt is jól lefóliázva teszem a hűtőbe, és ha keménnyé dermedt átteszem a formákat egy jól záródó dobozba. Így elegánsan lehet tálalni a medvehagymás vajat.

A sajtkrémet is a fenti módon készítem el. A boltban vásárolt sajtkrémhez hozzáadom a finomra aprított medvehagymát. Ott a sóval vigyázok, mert a sajtkrémek általában alapból sózottak.

Szörényi Örs

  • gasztronómia medvehagyma recept szörényi örs tavasz

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
1
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept - Stylelife, divat, életmód, stílus
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Naivitásom, nem a gyengeségem jele
    Nők, a kombinálás mesterei
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    Stílusiskola: Téli outfitek sportcipővel
    8 karácsonyi dekorációs ötlet, melyet könnyedén elkészíthetsz

    Kapcsolódó cikkek

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU