SZÉPSÉG / Bőrápolás


Természetesen, saját készítésű szépségápolási szerek

Léteznek olyan sminkkellékek, amelyeket lehetetlen otthon, megfelelő minőségben előállítani, ilyen például az alapozó, a szemhéjpúder, vagy a szemceruza. Ellenben van, amit te is képes vagy otthon elkészíteni és valóban tudni fogod, hogy természetes alapanyagokból áll, hiszen te készítetted, és valahogy így még jobb is mintha csak megvetted volna.

olvass tovább

6 tipp a fiatalság megőrzéséhez

  • 2016. szeptember 18.

Számtalan fiatalító hatású termékkel és kúrával találkozhatunk, ha női magazinokat veszünk a kezünkbe vagy megfordulunk bármelyik drogériában. A fiatalságunk megőrzése azonban nem ezeken múlik igazából. Íme 6 agyonismételt tipp, amelytől fiatalabbnak érezheted magad. Jótékonyan hatnak a külsődre és belsődre egyaránt! Elsőre semmitmondó praktikáknak tűnhetnek, de hosszútávon ezek az igazán bevált módszerek fiatalságunk megőrzéséhez.

olvass tovább

Az életkornak megfelelő bőrápolás

Mindenki másként, az életvitelének megfelelően ápolja a bőrét, mivel más- más genetikai örökséggel rendelkezünk, ezért az életkor alapján történő felosztás, csak jelzés értékű lehet. A konkrét bőrápoló szerek kiválasztása a bőr egyéni állapotától függ. Ebben az összeállításban tehát csak egy általános segítséget szeretnék nyújtani, hogyan érdemes figyelni korunk szerint a bőrünkre, és annak ápolására.

olvass tovább

A jótékony zöld tea

  • 2016. július 27.

Gyakran halljuk, hogy fogyasszunk sok zöld teát, arról azonban ritkán esik szó, hogy valójában milyen jótékony hatásokkal is bír. Míg sokan tisztában vannak vele, hogy nyugtató hatása van és a súlycsökkenést is elősegíti, kevesen sejtik, hogy ennél azért többről van szó. Összegyűjtöttük a zöld tea legfontosabb tulajdonságait, melyeknek birtokában biztos, hogy Te is több alkalommal fogsz kortyolni az egyszerű, de nagyszerű italból.

olvass tovább

4 természetes testradír

  • 2016. július 19.

Időnként nem csak arcunknak, hanem az egész testünknek jót tesz egy alapos bőrradírozás. Eltávolítjuk vele az elhalt hámsejteket, ezáltal könnyebben bejut a hidratálókrém, így sokkal élénkebb és ragyogóbb bőrt kapunk. Ráadásul ha napozás előtt végezzük el, tovább megtarthatjuk színünket. Ismerj meg négy otthon is elkészíthető, bőrtápláló keveréket!

olvass tovább

Tények és tévhitek a napégésről, fényvédelemről

  • 2016. július 09.

Az internetes fórumokon, rokonoktól, barátoktól több tanácsot is kaphatunk megelőzésre, vagy baj esetére, de nem biztos, hogy minden javaslatot érdemes megfogadni. A napégéssel, fényvédőkkel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket dr. Garaczi Edina, az Allergiaközpont bőrgyógyász-allergológusa segít tisztázni.

olvass tovább

5 kezelés a narancsbőr ellen

  • 2016. július 03.

Itt van a rövidnadrág és kis szoknya időszaka, ekkor szembesülünk csak igazán a téli lustaság és a hétvégi dínom-dánom nyomaival. A narancsbőr elleni küzdelemre megszámlálhatatlan módszert ismerünk már, de melyek a valóban hatásosak? Nézzük meg, mitől alakul ki és hogyan tehetünk ellene a látványos változásért.

olvass tovább

Nivea-tipp nyárra: Arctisztító kendő

  • 2016. július 02.

Biztos ismerős a helyzet, mikor későn érkezel haza és már csak ahhoz van kedved, hogy bedőlj az ágyba. És az arctisztítás? Semmiképpen se hagyd el, próbálj ki inkább egy gyorsabb és egyszerűbb módszert – használj arctisztító kendőt!

olvass tovább

Szandálban is magabiztosan: Otthoni pedikűr lépésről lépésre

Hirtelen köszöntötte be a forróság és egyre többen viselünk nyitott cipőt, papucsot vagy szandált. Ha úgy gondolod, hogy lábfejedre ritkán tévednek kíváncsi tekintetek, nagyon tévedsz. A metrón vagy a buszon zötykölődve mindennapi jelenség, hogy egy első ránézésre csinos és ápolt nőnek a lába igénytelen, bőrkeményedéses, lábkörmei elhanyagoltak, körömlakkja lekopófélben. Hölgyeim, az ördög a részletekben rejlik. Legalább nyáron fordítsunk időt a rendszeres pedikűrre!

olvass tovább