Kulcsszó keresés /


Mi történik a héten? 2025.04.07-13.

  • 2025. április 08.

Ahogy a hónapról szóló videóban is említettem, április nem bővelkedik fényszögkapcsolatokban… az a kevés viszont segít, hogy azt a pár utolsó, régi, idejétmúlt működést elhagyhassuk végre és elkezdhessen kirajzolódni az új. A héten az ÚJ-hoz való viszonyunk, az azt építő folyamatok aktívabb fokozatba kapcsolnak, cserébe bekapcsolhat bennünk egy adag bizonytalanság is.

olvass tovább

Sose szégyelld azt, aki vagy

Lehetnék én a tökéletesség, mindig jól néznék ki, a sminkem is mindig alkalomhoz illő lenne és a ruhám is makulátlan és egy árva plusz kiló se lenne rajtam. A bájos mosolyom ékszerként ragyogna mindenkire, a beszédem választékos lenne és kifinomult, mindig lenne egy jó szavam mindenkihez és olyan kecses lennék, akár egy gazella.

olvass tovább

Kontrollmánia: Támadás vagy önvédelem?

A kényszeres kontroll, másnéven irányításmánia mögött mindig félelem lakozik. Ezen félelem gyökere szerteágazó lehet. Ide sorolhatóak különféle gyermekkori traumáink, félelmünk az elhagyatottságtól a jelenben, esetleges fájdalmas nehéz szituációk elől való menekülés.

olvass tovább

Idén 25 éves a Tropicárium!

  • 2025. március 25.

A budapesti Tropicarium és Óceanárium már 25 éve kápráztatja el látogatóit lenyűgöző vízi és egzotikus élővilágával. A jubileum alkalmából Farkasdi Thomas, a létesítmény vezetője és tulajdonosa mesélt nekünk az elmúlt negyed évszázad legizgalmasabb pillanatairól, a fejlődés mérföldköveiről és arról, milyen különleges meglepetésekkel készülnek az ünnepi évre.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

A múltnak is jár néha köszönet

Nekem is van múltam és lesz is még. De már nem fáj, már nem ijeszt meg visszatekintenem. Mert a múltam is én vagyok. Mostanra már tudom, hogy az összes megtörtént pillanata segített abban, hogy önmagam legyek, és azzá váljak, aki valójában vagyok.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.03.17-23.

Ezen a héten a főszerep a tolató bolygó-párosunké lesz, akik szépen elkezdenek visszatáncolni azokra a fényszögekre, amiken a közelmúltban végig mentek. A hetet színesíti a tavaszi nap-éj egyenlőség is, így jelezvén, hogy itt a tavasz és az új kezdet is kezd szépen-lassan kibontakozni.

olvass tovább

Stílusiskola: így viselj kifinomult nude színeket tavasszal

Az, hogy a most következő színek semlegesek, cseppet sem jelenti azt, hogy unalmasak lennének, sőt! Tavasszal és nyáron nem csupán harsány színekkel és mintákkal hívhatjuk fel magunkra a figyelmet, az is tökéletes lehet, ha kicsit visszafogottabb, kifinomultabb árnyalatokat választunk. Éppen azért most olyan outfiteket rendeztünk egy galériába, amelyeket csodás nude színű ruhadarabokkal álmodtak meg!

olvass tovább

Bréking: A$AP Rocky, Post Malone és Shawn Mendes is jön a Szigetre

  • 2025. március 13.

Újabb világsztárokkal bővült a Sziget fellépőinek listája, a legfrissebb bejelentésben ott van például a hip-hop nagy lázadója, A$AP Rocky, a rap, trap, R&B és country műfajok koronázatlan királya, Post Malone, valamint a világ egyik legnépszerűbb előadója, a tavaly friss lemezzel jelentkezett Shawn Mendes. És bátran szemezgethetünk a többi új fellépő közül, hiszen jön az elektronikus zene elmúlt több mint két évtizedének meghatározó ereje, Caribou, de érkezik a Sziget első K-pop sztárja is, a KISS OF LIFE. És sok más fellépő mellett elhangzottak az első magyar nevek is.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább