Kulcsszó keresés /


Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Rózsavíz, az Istennők elixírje

Kíváncsi vagyok, Te milyen kapcsolatot ápolsz a rózsával? Hidegen hagy, elvarázsol, vagy éppen nem szereted az illatát? Az elmúlt tíz évben, mióta intimitás mentorként foglalkozom az emberekkel, számtalanszor belefutottam mindegyik lehetőségbe, leginkább a heves csodálatba és az elutasításba. Mondhatni, hogy a rózsa egy megosztó „személyiség”, akit vagy nagyon szeretünk, vagy elkerüljük a vele való közeli találkozást. Őszintén, nem csodálom. A rózsa egy hihetetlenül erős „személyiség”.

olvass tovább

CHLOÉ Nomade Lumière d’Égypte - A szabadszellemű Chloé nő

  • 2025. május 29.

A Chloé divatházat a felfedezés iránti töretlen vágy hajtja, Nomade illatvonala pedig 2018 óta idézi meg a Chloé nő szabadszellemű spontaneitását, aki önmagához hűen, két lábbal áll a földön, bármerre is sodorja az élet. Minden Nomade illat egy elbűvölő utazás ígérete, lehetőség, hogy felfedezzük a világot és kövessük intuíciónkat és saját ritmusunkat.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

6 illatújdonság, amellyel méltóképpen ünnepelhetjük a Nemzetközi Parfüm Napot


  • 2025. március 21.

Március 21-én, a Nemzetközi Parfüm Napon, csukjuk be egy pillanatra a szemünket, és legyen orrunké a főszerep! A parfümök története több ezer évre nyúlik vissza. Az első ismert illatkészítmények Ciprus szigetéről származnak, ahol már az ókori civilizációk is gyógynövények, virágok és fűszerek keverékéből alkották meg a különféle illatokat.

olvass tovább

Éld meg a boldogságot – A mindennapok apró csodái

  • 2025. március 20.

Mindenki keresi a boldogságot, de vajon észrevesszük-e, amikor éppen ott van velünk? Sokan úgy gondolják, hogy a boldogság egy nagy cél, amit majd egyszer elérünk – de valójában ott van a hétköznapok apró pillanataiban. Egy mosoly, egy illat, egy kedves szó – ezek mind olyan csodák, amelyeket gyakran észre sem veszünk.

olvass tovább

Érvek az olvasás mellett

  • 2025. március 06.

Az eredeti könyv formátum napjainkban már nem örvend akkora közkedveltségnek, mint az internet megjelenése előtt. A jó hír azonban az, hogy az igazi könyv illat és a kézzelfoghatóság nélkül, az e-book olvasó és a számítógépen való olvasás, szinte ugyanazokat a jótékony hatásokat érik el az ember szervezetében, mint a hagyományos olvasás. Íme néhány érv, amiért érdemes olvasni.

olvass tovább

Hozd magad lendületbe - A tavaszi fáradtság leküzdése

Ugyan van, ahol a napokban még kerek pelyhekben esett a hó, azért éled a természet, olykor a virágzó fák illata kúszik a levegőben. Itt a tavaszi fáradtság is. Ha nem lenne elég a karantén fásultság is önmagában. Egy éve alattomosan megbújó feszültség van a mindennapjainkban. Az érzés, ami hullámokban elveszi az éltető energiát.

olvass tovább