Dobj egy spárgát!
Krémes, spárgás penne
Hozzávalók:
- 20 dkg penne tészta
- 1 csokor spárga
- 1,5 bögre tej
- 4 tk mustár
- 4 tk liszt
- 1/2 tk só, 1/2 tk frissen őrölt
- bors
- 2 tk extraszűz olívaolaj
- 3 ek zúzott fokhagyma
- 2 tk friss tárkony
- 1 tk reszelt citromhéj
- 2 tk facsart citromlé
- 1/2 bögre reszelt parmezánforgács
A recept lényege, hogy a friss spárgákat a tészta főzővizébe kell beletenni. Tehát a forrásban lévő vízhez add hozzá a pennét, majd, 5 perc elteltével dobd a lobogó vízbe a spárgákat is. Ha már a tészta és a zöldség is megpuhult, szűrd le a főzővizet, és hagyd az eddig elkészült hozzávalókat az edényben. A tejet, a mustárt, a lisztet ,a sót és a borsot keverd össze egy tálban. Hevítsd fel közepes lángon az olajat, és a fokhagymát pirítsd barnulásig (max. 2 perc) Egy könnyed mozdulattal öntsd az olajba a tejes-mustáros keveréket, folyamatos kevergetés mellett főzd pár percig. Morzsold bele a tárkonyt, a citromhéjat és öntsd bele a citromlevet is. Halmozd a szószt a spárgás tésztára, és hagyd, hogy egyet rottyanjon. Ha kész, szórd meg a parmezánforgáccsal.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez