Kulcsszó keresés /


Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább

Baconbe göngyölt feta, salátával

Végre beköszöntött a grillszezon, ezért egy olyan étel ötletét hoztuk el mára, ami tökéletes lehet kerti grillrácson elkészítve, viszont ha ennek híján vagyunk, vagy esetleg rosszra fordulna az idő, sütőben készítve is ugyanolyan tökéletes a végeredményt kapunk.

olvass tovább

Jason Statham legjobb filmjei

Jason Statham brit színész 1967. július 26-án látta meg a napvilágot az Egyesült Királyságbeli Shirebrookban. Profi focistának készült, öt évig játszott a brit Nyelv iskola csapatában. Próbálkozott a búvárkodással, de végül a színjátszás mellett tette le a voksát. Legelső szerepét 1998-ban kapta, Guy Ritchie – A Ravasz, az Agy, és két füstölgő puskacső, című filmben, ahol Bacon szerepét kapta meg Vinnie Jones, és Nick Moran oldalán.

olvass tovább

Amerikai palacsintatorony házi meggyszósszal

  • 2014. július 29.

Múltkor befőztem a kertből összes meggyet - készült belőle lekvár, zselé és öntetnek való befőtt, no meg persze egy bejegyzés is az oldalra. Azóta próbálok olyan ételekben gondolkodni, amihez fel tudom használni az idei szüretelést. Ez az amerikai palacsinta pont ilyen, ugyanis eléggé neutrális az íze, így sós és édes körítéssel is el lehet készíteni. Az igazi Amerika fanatikusok leönthetik juharsziruppal és piríthatnak rá bacon szalonnát- nálunk még a hagyományosabb vonal érvényesül és édességként fogyasztottuk el.

olvass tovább

Sós pite a húsvéti újrahasznosítás jegyében

  • 2014. április 23.

Már többször jelét adtam, mennyire vonzódom a francia konyhához, hát ismét egy gall receptet hoztam. Ez a pite tökéletes reggelire, de egy kis salátával meg egy jó borral könnyű ebéd fogás is lehet belőle. A húsvéti ünnepek után biztos vagyok benne, sokak hűtőjében bújik meg maradék sonka, újhagyma, tojás. Pont ezekre lesz szükségünk a hagyományos quiche lorainne kissé magyaros verziójának elkészítéséhez. Valójában annyi csak a változtatás, hogy bacon szalonna helyett sonkát pirítunk bele, minden másban autentikusak maradunk.

olvass tovább

Mai mosoly: 3in1 tojás reggelire

  • 2013. augusztus 25.

Miért három az egyben: mert a tészta amin sül tökéletes kenyérpótlék, van rajta bacon is, ezért lehetne bacon and eggs, és alul megbújik egy kis bruschetta alap. Ennél több szerintem egy vasárnap reggelre nem is kell!

olvass tovább