Kulcsszó keresés /


Spárga krémleves cékla chips-szel

A tavasszal együtt megérkezett a spárga szezon is, amelyből akár a zöldet, akár a fehéret preferáljuk, rengeteg ízletes ételt készíthetünk. Most a fehér spárga krémleves receptjét hoztuk el, amelyet céklachips-szel érdemes tálalni, hogy még izgalmasabb ízélményben legyen részünk.

olvass tovább

DIY: Vintage tojások

  • 2014. április 19.

A boltokban milliónyi műanyag, előregyártott tojás közül válogathatunk, de biztosan nem fogjuk egyiket sem olyan nagy becsben tartani, mint amelyiket mi magunk készítünk el. Ha nem szeretnél nagy beruházást, de még is valami egyedire vágysz, akkor próbáld ki ezt. Csupán néhány hungarocell tojást kell venned, mert a többi hozzávalót (szalag, spárga) otthon is megtalálod.

olvass tovább

Dobj egy spárgát!

  • 2013. május 27.

A spárga az ókor óta népszerű gyógynövény, illetve sok helyütt rendszeres táplálékforrás. Az egyiptomiak és a görögök számos baj megelőzőjeként tekintettek rá, a rómaiak pedig már rendszeresen fogyasztották.

olvass tovább

Tészta és spárga

  • 2013. május 18.

Tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, de nem tudok ellenállni, imádom! Ez egy szuperjó zöldség, és ezúttal a tészta szerelmeseinek kedvezek. A körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, s ha már van itthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én, és milyen jól tettem, mert imádták.

olvass tovább

Spárgaszezon: krémleves

  • 2013. május 16.

Még mindig spárga. Szezonja van, használjuk ki! Mivel a spárga elég tiszavirág életű (pár napig, max. 2 napig tartható hűtőben) mindet meg kell főzni gyorsan, én két csomaggal vettem, szóval egyszerre készült belőle: quiche, leves és tészta, pesto és krém.

olvass tovább

Napi mosoly: spárgakrémes szendvics

  • 2013. május 13.

Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.

olvass tovább