Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Style lounge - Karácsonyi koccintás – ünnepi koktélok, amik mindenkit elvarázsolnak

Karácsonyi koccintás – ünnepi koktélok, amik mindenkit elvarázsolnak

Style lounge
Keresd a nőt! - Ajándék

Ajándék

Keresd a nőt!
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. A legjobb hideg levesek kánikula idejére

A legjobb hideg levesek kánikula idejére

  • 2025. augusztus 16.
  • Komment

A forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.

  Tetszik
39
  Megosztás Küldés

1. Citrombazsalikommal megbolondított avokádó leves

Ezt a hideg avokádó levest a citrombazsalikom teszi igazán különlegessé. Egyszerre krémes és könnyű, egy salátával kiegészítve tökéletes nyári ebéd.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 érett avokádó, darabolva (a héját és a magját távolítsuk el)
  • 1 bögre kókusztej
  • 1 bögre zöldség alaplé (nem túl sós, fűszeres)
  • 1 citrom héja
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál citrombazsalikom, finomra vágva (a hagyományos bazsalikom is megfelelő, viszont ha azt használjuk, adjunk hozzá kicsit több citromlevet)
  • 2 teáskanál apróra vágott mogyoróhagyma
  • Másfél teáskanál só

Elkészítés:

  1. Tedd az összes hozzávalót egy turmixgépbe és turmixold teljesen simára.
  2. Tedd hűtőbe minimum 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Miután már lehűtötted, kóstold meg és amennyiben szükséges, adj hozzá sót vagy citromlevet, ízlés szerint. Elkészítés után egyből még ne ízesítsd.
  4. Tálald hidegen és díszítsd egy apró bazsalikom levéllel.

A legjobb hideg levesek kánikula idejére - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, hideg levesek, levesek,

2. Görögdinnyés gazpacho

A spanyol klasszikus, a hidegen tálalt paradicsom alapú zöldségleves izgalmas változata görögdinnyével készül. Ez a könnyű, frissítő leves egyszerre édes és fűszeres, tökéletes nyári finomság!

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 680 g paradicsom, meghámozva, csumázva
  • 2.5 kg kimagozott görögdinnye kockára vágva, illetve pár darab kis kocka a tálaláshoz
  • 15 dkg kígyóuborka, meghámozva, darabolva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • Fél teáskanál chilipehely
  • Fél teáskanál tengeri só
  • Negyed teáskanál bors
  • Negyed csésze enyhén pörkölt, apróra vágott pisztácia a díszítéshez
  • Friss bazsalikom apróra vágva, a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A paradicsomot, a görögdinnyét, az uborkát, a fokhagymát, a borecetet, a citromlevet, a chilipelyhet, a sót és a borsot turmixoljuk össze. Lefedve tároljuk hűtőszekrényben minimum egy órán át.
  2. Tálaláskor dobjunk néhány kis kocka görögdinnyét a tányérba, mérjük rá a lehűtött levest, majd szórjuk meg a finomra vágott pisztáciával és bazsalikommal.

3. Hideg proteines meggyleves

Akik komolyan veszik az edzést, tudják, hogy a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele elengedhetetlen a látványos eredményhez. Nyáron különösen nehéz annyi proteint fogyasztani, amennyi szükséges, így a fehérjével dúsított hideg leves sokszor jól tud jönni, hiszen könnyen csúszik, mégis ellátja a szervezetedet a fontos tápanyagokkal.

Hozzávalók:

  • 500 g magozott meggy
  • 300 g natúr joghurt
  • 60 g vaníliás vagy gyümölcsös protein por
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • Édesítő ízlés szerint
  • Víz

Elkészítés:

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd a citrom levével, a szegfűszeggel és a fahéjjal együtt feltesszük főni. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi. Miután összeforraltuk, levesszük a tűzről.
  2. A joghurtban keverjük el a protein port, tegyünk hozzá pár kanállal a már elkészített gyümölcslevesből, majd alaposan keverjük el a már kissé kihűlt levesbe.
  3. A felhasznált protein portól függ, hogy mennyire lesz sűrű a leves. A kevert proteinek sűrűbb állagot eredményeznek, míg a tejsavó fehérjével kicsit hígabb levest kapunk. Amennyiben túl sűrű lett, némi vízzel vagy tejjel hígíthatod. Ha túl híg lett, plusz fehérje porral sűrítheted.
  • gasztronómia hideg levesek levesek

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Tetszik
39
  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    Paradicsomos galette - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Paradicsomos galette
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    6 jel, hogy egy felnőtt nővel van dolgod
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához
    Az almaecet 8 jótékony hatása

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU