Kulcsszó keresés /


A legfinomabb téli krémlevesek

A hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.

olvass tovább

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!

olvass tovább

Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább

A 4 legfinomabb ázsiai leves, amelyeket mindenképpen meg kell kóstolnod

Rajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!

olvass tovább

Mentás eper krémleves recept

Egyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.

olvass tovább

Melengető ételek hűvős napokra

  • 2016. december 07.

Táplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.

olvass tovább