A legjobb hideg levesek kánikula idejére
A forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.
olvass továbbA forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.
olvass továbbA krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.
olvass továbbA hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.
olvass továbbAz évszak egyik legkedveltebb ajándéka a sütőtök, amely nemcsak a hagyományos sütőben sült változatában hódít, hanem számtalan kreatív recept alapanyaga is lehet. Krémes levesek, édes sütemények, különleges tészták és fűszeres italok – a sütőtök sokoldalúságának csak a képzelet szab határt.
olvass továbbMegérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!
olvass továbbA hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
olvass továbbA hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
olvass továbbA hideg idő megérkeztével jól esnek a finom krémlevesek. Most elhoztunk egy ínycsiklandozó receptet nektek, melyet pillanatok alatt el is lehet készíteni a hétköznapokban.
olvass továbbRajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!
olvass továbbEgyrészt itt a nyakunkon az eperszezon, másrészt pedig egyre szebb és szebb az idő, illetve melegebb a hőmérséklet, így elérkezett a friss, hűsítő krémlevesek ideje. Elsőre talán nem is gondolnánk, de a mentával fantasztikusan fel lehet dobni ezt a már önmagában is nagyon finom levest, ami akár desszertként is megállja a helyét.
olvass továbbTáplálkozásunknak alkalmazkodnia kell az évszakokhoz. A nyáron nagyobb mennyiségben fogyasztott nyers ételek, a saláták, gyümölcsök hűtő hatásúak, a gabonák, levesek, főtt ételek melegítő hatású ételek. Azonban a hideg idő beköszöntével igyekeznünk kell váltani, ezzel támogatva szervezetünket.
olvass továbbHogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.
olvass továbbA rebarbara egy rendkívül komplex táplálék kiegészítő, ami nem csak finom, de egészséges is. Melegebb éghajlaton egész évben, hidegebb klímánál pedig kora tavasszal növekszik. Egyesek otthon, nagy cserepekben növesztik, ugyanis termesztése egyszerű és a növény akár 10-15 évig is elél. Mások fűtött üvegházakban termesztik. Általában sütikben, turmixokban, salátaként vagy levesekben fogyasztjuk.
olvass továbbTovább törjük a fejünket a karácsonyi menün. Általában este már nem szoktunk nehezet enni, és szerintem sok család van így ezzel. A karácsony valahogy mégis kivétel. Nehezen mondanak le sokan például a levesről. Ami helyes is, mert a leves finom, a leves jó, segít “megalapozni” az étkezést.
olvass továbbAz első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.
olvass tovább