Báró Mónika

Lételemem az alkotás. Akkor érzem jól magam, ha örömmel létrehozhatok valamit, amivel másoknak is örömet okozhatok. Eredetileg aranyműves vagyok és évekig ékszerkészítéssel foglalkoztam, aztán idővel megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék nyitni az emberek felé, ezért egyre inkább előtérbe került az életemben a fényképezés, amelyet 2006-ban kezdtem és hobbyként indult. Jelenleg a féynképezésből élek és időnként cikkeket írok online magazinoknak, amelyeket a saját fényképeimmel publikálnak. Az írást 2010-ben kezdtem. Akkoriban verseket írtam, amelyek egy képes verseskötet formájában láttak napvilágot 2014-ben. A fotózás mellet 2013 óta fontos szerepet játszik a mindennapjaimban az argentin tangó. Gyakran fotózok milongákon (tangóesteken) és magam is táncolok. Minden alkotási tevékenység önismereti út és önkifejezési forma számomra. Minél többet adok az alkotás által, annál több a lendület és az erő, amely mozgat és új lépésekre késztet ezen az úton. Minden, amit művelek nem annyira szakma vagy munka, sokkal inkább életforma és hivatás.

Rétesező nyílt a bulinegyed szélén

Közel fél éve nyitott a Strudel Hugó nevet viselő rétesező Pesten a bulinegyed szélén, egy hely, ahol feltöltődhetsz testileg és lelkileg, legyen szó hétköznapról vagy hétvégéről. Függetlenül attól, hogy édeset vagy sósat kívánsz, reggelire vagy uzsonnára, minden megtalálható itt, ami szemnek, szájnak ingere.

olvass tovább

Kamionosként szabadon

Dajka Lászlóval beszélgettünk, egy nem mindennapi kamionossal, aki arra törekszik, hogy segítsen az embereknek és kifogások keresése helyett rámutasson a megoldásokra. Videókat készít a munkája során, amelyekben megosztja a tapasztalatait és próbál minél több nézőt pozitív gondolatokra hangolni. Derűs és sugárzó személyiségével képes ösztönözni a környezetét és biztatni a legtávolabbinak tűnő célok elérésében is. Az interjú különös módon készült, ugyanis László YouTube videó formájában válaszolt a feltett kérdésekre - idő szűkében sajnos nem volt lehetőség a személyes találkozásra. A válaszok egyben anekdotaszerű történetek is, amelyekből mindenki tanulhat...

olvass tovább

Milyen a pesti férfi?

A címben szereplő kérdésre kerestük a választ, ezért ellátogattunk a REDS férfi gyorsfodrászatba és beszélgettünk néhány vendéggel. Mindenkinek ugyanazokat a kérdéseket tettük fel és meghívtuk egy fotózásra miután elkészült a hajuk és a szakálluk. Rá kellett jönnünk, hogy a pesti férfi fogalma nehezen körülhatárolható és leírható, hiszen nagyon sokfélék a fővárosi urak úgy megjelenés szempontjából, mint lelki vonások szerint. Egy valami azonban mindannyiukban közös: tele vannak álmokkal, tervekkel, ötletekkel és minden nap tesznek azért, hogy elérjék a céljaikat és olyan életük legyen, amilyenre a lelkük mélyén vágynak.

olvass tovább