Bakos Szintia

A bor, gasztronómia és divat szerelmese vagyok. Közvetlennek és maximalistának tartom magam, ebből adódóan szeretek új helyzeteket és kihívásokat megismerni. Szeretem, ha körbe vesz a természet, a pozitív rezgések, és azok az emberek, akik fontosak számomra. Az ételt nem csak szavakba tudom önteni, hanem élesben is mindig kísérletezek egy új recepttel. A divatban is legfőképp az egyediség ötvözete az önmegvalósítással szerepel nálam. „Az életben sok olyan apró dolog vesz körbe minket, amire nem mindig figyelünk fel. Pedig a lényeg is ebben rejlik: Figyelni mindazon mozzanatokra és ingerekre, amik ha jól figyelünk, egy új utat tudnak megnyitni előttünk.”

Csokival az egészségért!

Ugye Te is a csoki imádók népes táborába tartozol? Bűntudattal fogyasztod az édes finomságot, ezért inkább lemondanál róla? Ne tedd! A megfelelő csokoládé tartalommal rendelkező ét-, és keserű csokoládé, ugyanis megannyi jótékony hatással van szervezetedre, közérzetedre és bőrödre is. Lássunk pár érvet a finomság mellett!

olvass tovább

Csokis kehely, az egyszerű és kreatív finomság

Szinte gyerekjáték az elkészítése annak a lufival készíthető kehelynek, ami mindamellett, hogy szupergyors rendkívül sokféle képen felhasználható! Legyen szó sietős desszertről, vendégvárásról vagy csak egy képről, amit szívesen megosztanál az Instagramon, igazi kreatív alkotásban lesz részed! A többi pedig a fantáziádra van bízva!

olvass tovább

Illegális ételek: libamájtól a lárva sajtig

A világ minden pontján meghökkentő étkezési szokásokkal találkozhatunk. Van, ahol nyersen eszik a húst vagy éppen felhasználnak minden növényi és állati eredetű részt. Azonban vannak olyan ételek és készítmények is, amelyek nem csak kulturális hagyománynak örvendenek, de fogyasztásuk más kontinensen egyenes tilos. Lássuk hát az illegális ételek listáját!

olvass tovább

Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

Tavaszi programajánló

Hamarosan elérkezik az igazi nyári idő, koncert sorozatok, fesztiválok és kültéri programok ideje. Szinte mindannyian vágyunk a kinti, emberektől hemzsegő helyszínekre, amiből szerencsére egyre szélesebb skálán tudunk majd válogatni. Összegyűjtöttünk pár igazán hangulatos programot, amit neked is be kell írnod a naptáradba!

olvass tovább

Az örök vörös: szín, ami mindenhez passzol

A szín sok mindent elárul a viselőjéről, így a hangulatát is képes tükrözni. Legyen szó sminkről, ruhatárról vagy körmökről, a vörös sokak által kedvelt árnyalat, ami igazi vadító és dögös hatást kölcsönöz. Szinte mindenhez passzol, hosszú évek óta pedig a divat elengedhetetlen kelléke. Nem hiába szerepel továbbra is a világmárkák palettáján. Ha azonban kifogytál az ötletekből, hogy még mivel dobhatod fel a neszesszered vagy ruhatárad, adunk pár hasznos tippet!

olvass tovább