Horváth Patrik

Az írás meglehetősen korán beszippantott magába, így egészen fiatalon blogolni kezdtem, akkor még Hopa fedőnéven és jóval kevesebb tapasztalattal a hátam mögött. Mai fejjel persze az írásra már egy egészen más aspektusból tekintek. Leginkább a mélyebb emberi kapcsolatok, viselkedésminták és ezek következményei, amik foglalkoztatnak. Célom, hogy segíthessek átadni valamit. Motiválni azokat, akik nyitottak erre, hiszen a tapasztalatok megosztásával talán könnyebben rálátunk a dolgok dinamikájára.

Rossz emberhez kötődni

Szeretni valakit egy életen át? Az élet hosszú, a szerelem múlandó dolog. Csak sajnos ezt leírni nagyon könnyű és túl sablonos is lehet. Azonban megélni nem ilyen egyszerű, sem a szerelmet, sem pedig az életet.

olvass tovább

Könnyeim simogatnak

Sötét van, az eső szakad, nincs itt senki, az utca kihalt. Egyedül ülök a hideg kövön, haza mennék, de nincs hova. Nem akarok otthon sem lenni, nem akarok sehol sem lenni. Tartanék valamerre, de nem látom az utamat. Mitől volna jobb egy üres lakásban, ahol csak a magány vár rám, az a magány minek évek óta vagyok hű szolgája.

olvass tovább

Lélekrabló II: A gyermeklelkű férfi

Hallasz? Látsz? Érzel? Tudod, ki vagyok? Kérlek, mondd el! Mondd el, ki is vagyok én. Mesélj rólam! Mondd el, mit tegyek! Mondd el, mit csináljak! Vezess egy szebb világ kapuihoz! Add kezembe a kulcsot és fog közben a másik kezem! Engedj be, hogy lássam! Lássam magam!

olvass tovább

Hamis érzelmek

Elképzelném magamat a csillagos egekben egy lánnyal, aki szeret. Rádöbbenek, hogy beleélem magam minden kalandomba. Kalandok, szexek érzések… majd, azt hiszem szerelembe esek. Azon az éjszakán elhiszem, mert igazán el akarom hinni. Hogy ő lesz a felségem, a gyerekeim anyja. A nő, akire vártam már rég óta.

olvass tovább

Szeress, ne csak szeressenek

A szeretet nyelvét tanulni kell. Gyermekkorodban, ha szeretve vagy, akkor a szeretet megtanít arra is, hogy hogyan kell kezelni az érzéseket. Azonban sajnos előfordul, hogy valaki egészen kicsi korától „rossz kezekben” nevelkedett, így a szeretet kultúrája, érzelmi intelligenciája nehezebben fejlődött ki.

olvass tovább

Te vagy az olcsó játékszerem

Szerelem, odaadás, gondoskodás, mindig csak a második vagyok a saját fontossági sorrendemben, de ez így jó, ez így szép. A szerelmem, a párom, ahogy élvezi… nekem ez a boldogság. Leszek én az ő jófiúja, míg csak akarja.

olvass tovább

Szerelem vagy szeretet?

Szeretet vagy szerelem, két külön fogalom. A szerelem, ami elsöpör mindent és nem ismer határokat. A szeretet? Szeretni tudsz valakit a lelke miatt, vagy azért, mert kötődsz hozzá, sőt még sajnálatból is.

olvass tovább

Lélekrabló

Van, hogy az életünk bizonyos szakaszaiban nem tudunk elköteleződni. Legalábbis nem úgy és nem olyan formában, ahogyan a társadalom, vagy a környezetünk elvárná. Ilyenkor van, hogy több szálon futtatjuk az életünket. Nyitott kapcsolatok? Ki tudja. Nevezzük akárminek.

olvass tovább

Férfigondolatok: A válaszok, hogy miért érem be a nők szeretetével (nem kell a műanyag szerelem)

Ha hosszú ideje nem vagy kapcsolatban, elfelejted milyen is a szerelem. Vagy talán soha sem voltál még „egészséges” kapcsolatban, ezért teljesen mást gondolsz a szerelemről? Ha egyszer átverve érezted magad, akkor nem tudsz már annyira lelkesen társat választani, még ha sokan „vágynak” is rád. Sajnos, a múltad kísérteni fog, és hátassal lesz a jövődre. De talán ez nem is baj?

olvass tovább

Férfiszempont: Önmagad felelsz a saját sorsodért

Múltadban forgó gyémántszemek, amikre már visszatekintve is csak a feledést látod. Kopott szürke emlékeidből már nem húzol ki sem jót, sem rosszat, csak a feledés maradt meg. Emészt még az elengedés és nehéz a változás útján haladni. Időnként bevillan egy-egy kép, mikor már hinni kezdenél abban, hogy járható az út.

olvass tovább