Krajnyik Cintia

Gyakran készítek interjúkat, de sűrűn fogalmazom meg saját véleményemet, gondolataimat is egy-egy témát illetően, valamint a hétköznapokból kiragadott élethelyzeteket is szívesen papírra vetem, melyeket a Lélekhangok című rovatunkban olvashattok.

Szerződés az ördöggel III. rész

A történet folytatódik, melyben egy jómódú család életét ismerhetjük meg, akik immáron 20 éve veszik fel a harcot nap, mint nap a különféle szenvedélybetegségekkel. Cigi, alkohol, gyógyszerek, drog. Mi vezetett ideáig? Hogyan romlott a helyzet évről-évre? Miként csúszik az ember egyre mélyebbre a szerekkel szemben? Van kiút? Ezekre a kérdésekre keresem én is, velük együtt, a válaszokat.

olvass tovább

DiCaprio nem nyert Oscart

Rendben, különösebb izgalmak és meglepetések nélkül zajlott le a 86. Oscar-gála. Tegnap jóslatokba bocsátkoztam a nyerteseket illetően, íme az eredmény. Talán érdemes megfontolnom, hogy intuitív képességeimet a jövőben is kamatoztassam.

olvass tovább

Oscar előrejelzés

Itthoni időszámítás szerint holnap hajnalban kerülnek kiosztásra az idei év aranyszobrocskái. A filmek jelentős hányadát volt alkalmam megtekinteni, illetve a számos, máshol olvasott jóslatokkal a zsebemben, tippelésekbe bocsátkozom a legfontosabb kategóriákban, holnap kiderül mekkora sikerrel.

olvass tovább

Vibráló lazaság

Tóth Melinda, a Daige márka designere, ismét egy különleges kollekcióval rukkolt elő a tavaszi/nyári szezonra. Célja a tervezésnél továbbra is a hordhatóság és a sportos laza elegancia volt.

olvass tovább

KataSzegedi és a grunge korszak

A KataSzegedi 2014-es tavasz-nyári kollekcióját a sportruházat és a 80-as 90-es évek grunge korszaka ihlette. Az új kollekció darabjaira az aszimmetria és a rétegzés jellemző. A márkára jellemző textilek, a muszlin, a neoprén és a printelt neoprén az idei kollekció anyaghasználatát is meghatározzák.

olvass tovább

Szerződés az ördöggel II. rész

A történet folytatódik, melyben egy jómódú család történetét ismerhetjük meg, akik immáron csaknem 20 éve veszik fel a harcot nap, mint nap a különféle szenvedélybetegségekkel. Cigi, alkohol, gyógyszerek, drog. Mi vezetett ideáig? Hogyan romlott a helyzet évről-évre? Miként csúszik az ember egyre mélyebbre a szerekkel szemben? Van kiút? Ezekre a kérdésekre keresem én is, velük együtt, a válaszokat.

olvass tovább

Szerződés az ördöggel I.

Bekanyarodtam gyermekkorom egyik gyakori színhelyére, a balatoni nyaralóövezet utcájába, ahol egy tóparti luxusház nyújt otthont a családnak, akikhez látogatóba jöttem. Ha azt hiszed, hogy Magyarországon nincsenek igazi kacsalábon forgó nyaralók a Balaton partján, nagyon tévedsz. És ha azt hiszed, hogy a gazdagság, szó szerint készpénz a boldogsághoz, még nagyobbat tévedsz.

olvass tovább

Más színben látják a világot

A Király utca 38. szám alatt található egy igazán különleges bolt, az Orange Optika. Az ide betévedők biztosak lehetnek benne, hogy nem a szabvány- és szódásszifon lencséjű, SZTK keretek közül válogathatnak. Az egyre népszerűbb üzlet tulajdonosával, Szabó Jánossal beszélgettem, aki feltűnő, vagány, piros szemüveges megjelenésével, már önmagában sejteti, hogy ez az optika más mint a többi.

olvass tovább

Ha szakad a cérna

Az év vége felé közeledve, engem is utolért a klisé, hogy ideje számot vetnem az elmúlt 12 hónap eseményeiről, sikereiről és kudarcairól egyaránt. A munkaidőm leteltével gyakran kellett átverekednem magam a Blaha Lujza téri aluljárón, ami már önmagában felért egy igazán embert próbáló teljesítménnyel, hiszen a hitgyülekezetek által előadott, butított Jézus Krisztus szupersztár performance-ok, a tablettás bort kortyolgató hajléktalanok, és az egyfogú, belvárosi macsók között eljutni A-ból B pontba, nem tartozik a legveszélytelenebb tevékenységek közé egy nő életében, este 9 után pedig végképp nem.

olvass tovább