Megtanultam tisztelni önmagam - 10 dolog, amit azóta már nem csinálok

Könnyű dolga van annak, aki kétszer is sorba állt, mikor az önbizalmat osztották. Én viszont azt hiszem, már akkor is a bárányfelhőket lesegethettem inkább és gondolom, ezzel sem vagyok egyedül . Átkozottul nehéz volt eljutni odáig, hogy ki tudjam mondani: én is értékes vagyok. Kőkemény leckék árán tanultam meg: tisztelnem kell önmagam, ha azt akarom, hogy mások is tiszteljenek. Mióta elsajátítottam ezt a tananyagot, azóta jó néhány dologról leszoktam. Például, már

olvass tovább

Gondolkodj pozitívan! - Ha boldogtalan akarsz lenni...

Csak képzeld el és sikerülni fog! A boldogság döntés kérdése. A jó emberekkel, jó dolgok történnek. A pozitív gondolkodás boldoggá tesz! Amit gondolsz, azt be is vonzod. Ömlik ránk a rengeteg "okosság" mindenhonnan. Előző bejegyzésem nyomán, most arra keresem a választ, hogy a pozitív gondolkodás vajon tényleg annyira hasznos -e , mint ahogy azt a legtöbben állítják ? Valóban mi vagyunk a hibásak (nem gondolkodtunk pozitívan) azért, ha megbetegszünk vagy tragédiákat élünk át ? És egyáltalán, tényleg jót tesz nekünk ez a fene nagy pozitív gondolkodás?

olvass tovább

Beteg a társadalmunk, vagy talán ez így normális?

Egyre csak fejlődik a technika, okosodnak az eszközeink, újabb és újabb tudományos felfedezések látnak napvilágot, az orvostudomány egyre több betegség gyógyításában ér el áttörő eredményeket. Látszólag minden adott ahhoz, hogy a ma embere egyre minőségibb életet élhessen. De mindez úgy tűnik, hogy tényleg csak látszólagosan van így.

olvass tovább

Ha ma életben maradok, holnapra szabad leszek

Egyik nap még lelkesen készült az olimpiára, egy másikon már abban az Auschwitzban találta magát, ahol egyetlen balra vagy jobbra intéssel dönthettek a sorsáról. 16 éves volt, mikor családjával együtt a haláltáborba deportálták és egy pillanat alatt foszlottak szerte az álmai. Az addig reményteljes jövőkép helyét átvette az állandó rettegés.

olvass tovább

Amíg az ember él, bármi lehetséges

"... anyám szerint mindig ma van az a nap, ami a holnapra hatással lesz, és tegnap volt az a nap, aminek a döntéseit ma szenvedjük el, vagy leszünk éppen attól nagyon boldogok. A dolgok soha nem aznap dőlnek el. Csak a buta ember hiheti, hogy új fejezetet nyithat, hogy létezik a tiszta lap, amit aztán kénye-kedve szerint újra összevissza kenhet. Következmények nélkül, ahogy titkon számít rá." - micsoda nyers szókimondás, gondolhatjuk magunkban az idézet elolvasása után. De ha előre szóltam volna, hogy az idézett szöveg Náray Tamás Anyám szerint című könyvéből származik, akkor talán meg sem lepődünk rajta. Megint csak azt "kapjuk" ezek szerint, amit megszoktunk tőle.

olvass tovább

A tökéletes párkapcsolatok 5 titka

Bicskanyitogató egy cím nem mondom, de mivel ma már kb. hetedjére jött velem szembe a drága, gondoltam, megragadom az alkalmat és kifejtem én is a véleményemet a témával kapcsolatban. Hogy minek? - Mert megtehetem. És milyen jogcímen? Csak. - üdv. a szerk.

olvass tovább

Soha ne mutasd ki, mit érzel. Soha!

Nem számít, hogy kirúgtak a munkahelyedről vagy, hogy elveszítetted, akit szeretsz. Ne vedd magadra, ha újabb rosszindulatú támadás ért, ne stresszelj a sárga csekkeken, légy türelmes a gyerekhez, igen, a sokadik hiszti után is. Ne mondd ki, ha valami fáj, eszedbe se jusson felvállalni, ha megtépázott az élet és még csak véletlenül se forduljon meg a fejedben, hogy sírni kezdesz, mert olyat aztán már, pláne csak a kretének, bocs, a gyengék tesznek.

olvass tovább

Amikor nem tudod, mi lesz, akkor kezdesz el élni

Rengetegen küzdünk különféle gátlásokkal, szorongásokkal, de csak kevesen merünk igazán beszélni róluk. Miért? Mert gyengeségeinket vállalni önmagunk előtt, csak az egyik része, ha úgy tetszik, könnyebbik fele az önismereti munkánknak. Sebezhetőségünket, tökéletlenségünket mások előtt is bátran feltárni, kockáztatván azt, hogy így talán majd kevésbé fognak szeretni minket, na, az a tényleges feladatunk oroszlánrésze, amiből a legtöbben szeretnénk is inkább jól kimaradni.

olvass tovább

Aki időt nyer, életet nyer! Utam az összeomlástól a harmóniáig

Sokan sokféle gonddal küzdünk. Tűnjön bármennyire is csillogónak valaki élete, fontos tudnunk, hogy mindez csak a látszat. Tökéletes emberek ugyanis, bármennyire hihetetlen, de tényleg nem léteznek. Ebből pedig egyenesen következik az is, hogy tökéletes életek sincsenek. Maximum elhazudott tündöklések, amik mögött legtöbbször jó mélyre ásott problémák húzod(hat)nak.

olvass tovább

Csak azért se akarok soha többé normális lenni

Lépten-nyomon mondvacsinált megmondóemberek osztják az észt mindenről, de tényleg mindenről. Arról, hogy mit, mikor és hogyan kellene tennünk, éreznünk. Hány kilósnak kellene lennünk, mikor kellene szülnünk, mitől leszünk értékes emberek és mitől nem. Jobbról-balról ömlenek a jó tanácsok, melyeknek számával aztán, egyenesen arányosan csökken az önbecsülésünk, az önértékelésünk, a magunkba vetett hittünk is.

olvass tovább