Sápi Nikoletta

Mindig is az írás volt az, amivel igazán ki tudtam fejezni ami foglalkoztat, amiben az igazi szabadságom megtaláltam. Mindig ott volt nekem, mint egy megbízható barát, ha összecsaptak fejemben gondolataim és érzéseim viharának hullámai. Írásaim által szeretnék hangja lenni azoknak, akik úgy érzik nem mondhatják ki, ami nyomja a szívük, amivel könnyíthetek terhükön, ami által megértésre találnak, hogy tudják, nincsenek egyedül, hogy én lehessek az a barát, ami számomra az írás volt.

Miért érzik szükségét a nők az állandó posztolásnak?

A social media senki számára nem ismeretlen fogalom, hiszen valószínüleg ezt a cikket is ott találtátok, így minden bizonnyal már sor került arra a mérföldkőre is, hogy megosztottatok valami érdekes, vicces vagy szeretetteljes emléket az oldalatokon. A posztolás jelensége megváltoztatta mindennapjaink, a világgal való kapcsolódásunk, önmagunkról alkotott képünk, emberi kapcsolataink dinamikáját.

olvass tovább

Egy kötődéskerülőt szeretni

Soha nem értettem mi a probléma, mert voltak tökéletes pillanataink. Azóta sok idő eltelt, sok mindenen túl vagyunk, és rájöttem, hogy nem momentumok kellenek, hanem egy állandó stabilitás, az intim közelség biztonsága, amiből egyikünk sem akar menekülni.

olvass tovább

8 tény, amit a Szex és New York-ból tanultunk

A Szex és New York a 2000-es évek sikersorozata volt világszerte, amely négy egyedülálló, harmincas éveiben járó nő életét követi, ahogy próbálnak boldogulni Manhattan-ben. A sorozat Amerikában és a nyugati országokban nagyobb népszerűségnek örvendett a kezdetektől fogva, hiszen az amerikai álomhoz hozzátartozott az önmegvalósítás és a nagy Ő kergetése.

olvass tovább

Hogyan válasszuk a megfelelő embert?

Szabadidőmben szeretek pszichológiai könyveket olvasni, főként a klinikai pszichológia és viselkedés pszichológia tartozik az érdeklődési körömbe. Ezekben sokszor előjön a párválasztás kérdésköre, illetve az ezekkel kapcsolatos emberi viselkedési minták is. Mostanság gyakran előjön beszélgetések folyamán férfiakkal és nőkkel egyaránt, hogy mennyire nehéz megfelelő embert találni és sok esetben azt választani, aki valóban alkalmas egy harmonikus kapcsolat létrehozására

olvass tovább

Én így búcsúzom tőled

Nem mondta senki, hogy ez ilyen nehéz lesz. Hogyha valamit ennyire nem szeretnél, mégis tudod, hogy az a helyes, felnőtt döntés, hogyha véget vetsz és nem szenvedtek tovább, az sajnos nem validálja az űrt és a fájdalmat, amit maga után követel.

olvass tovább

Hogyan fogadjuk el a szeretetet?

Fogalmam sincs hogy kéne engednem, hogy szeressenek, mert ez egy olyan képesség, amit gyerekkorban kéne elsajátítani, hogy természetes legyen felnőttként a magabiztosság. Olyan, mint a beszéd, ha nem akkor tanulod meg, amikor fejlődésben vagy, kemény munka, hogy felcseperedvén magadévá tedd.

olvass tovább

A túlgondolás művészete

Ültem a kádban és csak engedtem magamra a forró vizet. Belégzés… Kilégzés… Mintha kifacsarták volna belőlem az életet. Egészen olyan volt, mint egy delíriumos álom, amit nem tudtam megállítani, csak történt velem. Már nem tudtam eldönteni, hogy a könnyeim vagy a víz meleg gőzének harmatát éreztem arcomon.

olvass tovább