Kulcsszó keresés /


Az 5 legjobb zsírégető és salaktalanító zöldség

  • 2020. június 02.

A zöldségfélék az emberi táplálkozásban nem csak biológiai energiaforrást jelentenek, hanem a szervezet számára kis energia felvétel mellett sok értékes tápanyagot is. Fogyaszthatók nyersen, sütve, főzve, párolva, önmagukban vagy más zöldségfélékkel, egyéb élelmiszerekkel együtt, így sokféle elkészítési módot kínálnak.

olvass tovább

A tökéletes cézár saláta receptje

A cézár saláta az egyik legnépszerűbb saláta, hiszen finom zöldségek, és szaftos csirkehús egyaránt vannak benne, nem is beszélve a parmezánról és az egész összhatás kulcsáról, a cézár dresszingről. Azért, hogy ezt a finom és egészséges, egyébként amerikai ételt otthon is bárki el tudja készíteni, most megosztjuk veletek a tökéletes cézár saláta receptjét.

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

Céklával a hasi zsír és a méreganyagok ellen

  • 2018. július 18.

Ismerjük meg a zöldségek vörös démonját, mely az egyik legkiválóbb természetes méregtelenítő és vértisztító szuperételünk. A cékla nem csupán egészségmegőrző vitaminbomba, hanem szemet gyönyörködtető színfolt a piacok standjain, és méltán érdemelte ki a gyógyító zöldség címet.

olvass tovább

Frissítő zöld smoothie

  • 2018. február 07.

Ez a zöld méregtelenítő turmix energetizál, megtisztítja a szervezetedet a káros anyagoktól, és az emésztésre is jótékony hatással van. Ne rettentsen el a zöld szín, és a zöldségek ízétől való félelem. A gyümölcsök hozzáadásával készült smoothie-t még a gyerekek is örömmel fogyasztják, anélkül, hogy tudatában lennének, hogy valójában mennyi zöldséget fogyasztanak éppen.

olvass tovább

Izgalmas köret: barackos-fetás kukoricasaláta

  • 2017. november 28.

A kukorica saláta azért tökéletes köret, mert ehetjük sült vagy rántott húsokhoz, és zöldségekhez, ráadásul krumplival és rizzsel együtt is nagyon finom. Most egy kicsit különlegesebb változathoz hoztunk receptet, ugyanis ez barackkal, fetával és bazsalikommal készül.

olvass tovább

Őszi dekor tipp: hangulatos fényű töklámpás LED világítással

  • 2017. szeptember 18.

Az ősz egyet jelent a tökszezonnal, a többség legnagyobb örömére, hiszen a gömbölyű, narancssárga zöldségekből nem csak ínycsiklandozó fogásokat, hanem remek őszi dekorációt is készíthetünk. Viszont előfordulhat, hogy nincs sok kedvünk a tökmagok között turkálni, és összekoszolni a lakást. Van is egy remek tippünk az őszi hangulatú, töklámpásos dekorációhoz, ami nem jár semmilyen plusz problémával!

olvass tovább

Lusta vasárnapokra: tonhalkrém recept

Vasárnap előállhatunk egy-egy időigényesebbnek tűnő (tényleg csak a látszat, ugyanis pofonegyszerű elkészíteni) reggeli, vagy brunch fogással. Pontosan ilyen étel a tonhalkrém, ami ugyanolyan finom friss bagettel, mint pirítóssal, főleg, ha friss zöldségeket is tálalunk mellé.

olvass tovább

Svéd gombasaláta recept

A svéd gombasaláta az egyik legjobb dolog, ami a paradicsom és a gomba házasításából születhet. Isteni finom lehet pirítóssal ráérős hétvégék reggelein, de vendégség esetén is kínálhatjuk sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Nem szükséges hozzá túl sok alapanyag, ráadásul a hűtést leszámítva kb. negyed óra elkészíteni, így last minute vacsora ötletnek sem utolsó.

olvass tovább

Ami mindenki kedvence lesz: gyros saláta recept

A gyros saláta a családunkban és a barátaim körében is az egyik legnépszerűbb fogás családi összejövetelek, ünnepek, vagy vendégség esetén, aminek minden alkalommal elkéri valaki a receptjét. Tekintve, hogy húst és zöldséget is jócskán tartalmaz, a legegyszerűbb, ha friss kenyeret vagy pirítóst kínálunk hozzá, de húsimádók számára sültek, rántott ételek mellé is tökéletes lehet köretként.

olvass tovább