Kulcsszó keresés /


Svéd gombasaláta recept

A svéd gombasaláta az egyik legjobb dolog, ami a paradicsom és a gomba házasításából születhet. Isteni finom lehet pirítóssal ráérős hétvégék reggelein, de vendégség esetén is kínálhatjuk sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Nem szükséges hozzá túl sok alapanyag, ráadásul a hűtést leszámítva kb. negyed óra elkészíteni, így last minute vacsora ötletnek sem utolsó.

olvass tovább

Ami mindenki kedvence lesz: gyros saláta recept

A gyros saláta a családunkban és a barátaim körében is az egyik legnépszerűbb fogás családi összejövetelek, ünnepek, vagy vendégség esetén, aminek minden alkalommal elkéri valaki a receptjét. Tekintve, hogy húst és zöldséget is jócskán tartalmaz, a legegyszerűbb, ha friss kenyeret vagy pirítóst kínálunk hozzá, de húsimádók számára sültek, rántott ételek mellé is tökéletes lehet köretként.

olvass tovább

Tofu vacsorára

  • 2016. szeptember 30.

Imádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.

olvass tovább

Tippek zöldségek, gyümölcsök felszeleteléséhez

  • 2016. július 26.

Kutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!

olvass tovább

Vega és vegán fehérjeforrások

  • 2016. április 08.

Az általános egészség és az izmok megfelelő működésének fenntartásához elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fehérje bevitele. Ehhez a nőknek általánosan 46, míg a férfiaknak 56 gramm proteinre van szüksége. Ha valaki vegetáriánus vagy vegán lesz, bizony kiesik a hús az étrendjéből, mely az egyik legjelentősebb fehérjeforrás. De aggodalomra semmi ok, zöldségekkel és hüvelyesekkel kiválóan lehet ezt pótolni, és most azt is eláruljuk, hogy milyen ételek fogyasztásával.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

Kedvenc őszi ételeink

  • 2015. október 06.

Az őszi időszak számos lehetőséget nyújt a gasztronómia terén, hiszen olyan idénygyümölcsök és -zöldségek állnak rendelkezésünkre, melyek igazi kulináris élvezeteket jelenthetnek, főleg, ha valami különleges fogást készítünk belőlük. Most összegyűjtöttük nektek a kedvenc őszi alapanyagainkat.

olvass tovább

Mennyei smoothie

  • 2015. augusztus 18.

Itt a nyár, ez hivatalos. Hiszen roskadoznak a zöldségesek a fincsi, roppanós, nyálcsorgató zöldségektől és gyümölcsöktől. De a legjobb az egész nyárban az egészséges reggeli. Imádom hogy joghurtos smoothie-kat reggelizhetek! A smoothie 3 perc alatt készül el és nagyon laktató.

olvass tovább

Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével

  • 2015. június 11.

A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?

olvass tovább