Kulcsszó keresés /


Igazi boldogságra csak egyenrangú kapcsolatban lelhetünk

Aki szeretne boldogságban élni valakivel, annak meg kell tanulnia boldogan élni egyedül. Persze ne túl sokáig, és ne bezárt szívvel, mert hozzászokást eredményez, szomorú életstílussá válhat. Akik elég bátrak voltak az egyedülléthez is azokra kevésbé jellemző, hogy elsietnék a dolgokat, és ki tudják mondani a következő szavakat: készen állok, hajlandó vagyok, kíváncsi vagyok. Ezek nélkül nem lehet új párkapcsolatot kezdeni.

olvass tovább

Senki nem szerethet engem, amíg önmagamat nem szeretem

Aki önmagát nem szereti, az nem gyöngéd, nem jóságos önmagához, és jótett helyébe már régen nem várja a jót. Azt gondolja, a szeretet kizárólag másokra vetülő, másokkal kapcsolatos érzés, szeretni csak kifelé lehet, és soha nem lehet egyszemélyes élmény. Aki önmagát szereti, az csak egoista, önző, hiú érdekember lehet, vallják eltökélten az önmagukkal diszharmóniában élők. Mennyire nincs igazuk. Az önmagukkal rossz viszonyban lévő, szétcsúszott, negatív emberek valóban nem értik, mit szeressenek önmagukon, közben pedig kétségbeesetten, figyelemre, elfogadásra, dicséretre, és szeretetre szomjazva élnének támaszkodó kapcsolatokban.

olvass tovább

Ki mit szakít…

  • 2015. május 07.

A fiú, aki a ballagásom estéjén megjelent nálunk a társasház udvarán, igazi hamisítatlan bölcsész volt. Senki nem értette, miért, de nekem akkor furcsa módon bejött a filozófus alkat, a hátközépig érő hosszú férfivarkocs, a gondolkodó elme, a lábszárig érő tarisznya, és a viseltes vászoning. Az ablakban álltam és őt vártam, közben elmélázhattam a mozdulatsoron, ahogyan apám autómosáshoz készülődött, és mindehhez rituálisan gumicsizmát is öltött. Onnan tudtam, hogy valami végzetesen rendelleneset tapasztalt, hogy hirtelen nem a Skodára irányította a vízágyút, hanem a ház falának támaszkodó biciklit vette célba nagy vehemensen, annak is az ülését. Mindezt leesett állal, nem titkolt, és nem palástolt felháborodással tette, és ugyanilyen tekintettel kiabált be nekem artikulálva, nagy feltűnően, és talán túlságosan hangosan: megjött a bölcsész.

olvass tovább