Kulcsszó keresés /


Amikor új szintre kerül az életem

Azt hiszem, hogy őszintén kijelenthetem, hogy most vagyok jó helyen. Nem fizikailag, sokkal inkább lélekben érzem ezt a fajta jóságot. Ha sarkalatosan szeretném nézni a helyzetet, be kell, hogy lássam, hogy eddig is itt voltam, csupán a lelkem volt rossz helyen.

olvass tovább

A magas érzelmi intelligencia jelei

Az érzelmi intelligencia az élet számos területén a segítségünkre lehet. Az emberi kapcsolataink, viselkedésünk, önismeretünk, személyiségfejlődésünk, tűrőképességünk és a céljaink elérésében is fontos szerepet játszik. Mivel nagyon összetett, így a mérése sem egyszerű. Felsorolunk néhány jelet, minél több igaz rád, annál biztosabb, hogy magas érzelmi intelligenciával rendelkezel.

olvass tovább

Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható

A szakítás nem kudarc. Kell, hogy legyen annyi kurázsi az emberben, hogy méltósággal, és emelt fővel lezárjon, és elengedjen valamit, ami nem működött, hátrahagyja a fájdalmakat, és magával vigye a kapcsolatból azt, ami szép volt. Kell, hogy legyen annyi erő, és érzelmi érettség bennünk, hogy azt tudjuk mondani, mi nem egymás útjai vagyunk, nekünk soha nem lesz megingathatatlan társszerelmünk.

olvass tovább

Az önmegvalósító ember

Az önmegvalósítás, mint fogalom sok ember számára ismeretlen, vagy teljesen más dolgok iránt érdeklődik az életben. Legtöbbünk úgy éli le az életét, hogy még csak nem is hallott róla. Végig szaladunk az életünkön, földi igényeinket kielégítve vagy végül meghalljuk a lelkünk szavát és merünk azzá válni, akinek születtünk? Az ember mégis csak kereső, így vagy úgy, de idővel önmagát teljesíti ki.

olvass tovább

Érett, vagy éretlen szerelem?

Az érzelmileg érett személyiség nem idealizált, angyalarcú istenség, nem dicsfénnyel övezett alak, nem kritériumoknak görcsösen, hiánytalanul megfelelő, mindig simulékony lény. Nem olyan, aki a pozitív életszemléletet mindig, minden körülményben bólogatva, erőltetve igenli, és nem az, aki túlbuzogva szereti önmagát, mert így tanulta az önsegítő kurzusokon.

olvass tovább

A párkapcsolatban nincs leigázó, és nincs behódoló

Egy komplett személyiségjegy skálát hozunk felszínre egymásból, tiszta, nemes emberi tulajdonságokért vájkálok benned, élve boncollak kíméletlenül. Értőn kibányászod, felszínre hozod az igazgyöngyöt belőlem, keresed a nem hamisan csillogót, fölöslegesen szemfényvesztőt. Sorban kihelyezem az asztalra, amit belőled hoztam felszínre éppen: felelősségtudat, férfiasság, lovagiasság, gondoskodás, karizma. Rendezgetem őket, mint frissen szerzett ajándékokat, boldog vagyok velük.

olvass tovább

Fiú-lány testvéri kapcsolat

  • 2014. december 21.

A testvéri kapcsolat gyakorlatilag felülemelkedik a családi kapcsolatok szinte mindegyikén. Két test, két lélek mégis köztük tud kialakulni a legerősebb, véd és dac szövetség. Egymás személyiségfejlődését jelentősen befolyásolják. Persze ebben nagy szerepe van a szülőnek is. Mi a helyzet akkor, amikor a fiú-lány testvéri viszonyokat nézzük?

olvass tovább

A nagyobb testvér a rossz gyerek?

  • 2013. május 31.

A következő (fiktívnek mondható) történettel nem célom bírálni, vagy elítélni a szereplőket. Mindössze a figyelmet szeretném felhívni két olyan fontos dologra, amely a gyermekek személyiségfejlődésében kulcsszerepet játszik.

olvass tovább