Kulcsszó keresés /


Hogyan csökkentsük vagy űzzük el tartósan a stresszt életünkből?

A stressz sajnos mindannyiunk életében egyre erőteljesebben jelen van ilyen vagy olyan formában napjainkban, amikor mind nőként, mind férfiként egyre több fronton kell helytállnunk. Sokszor észre sem vesszük magunkon, de mind lelki, mind fizikai egészségünkre rendkívül negatív hatással van. Olykor pedig már annyira feszültek is lehetünk, hogy ezt bizony társas kapcsolataink is megsínylik. Ezért is nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk önmagunkra, és a stresszhelyzeteket minél gyorsabban reagáljuk le, ne ragadjunk bele. De hogyan tegyük ezt?

olvass tovább

20 egyszerű tipp, amivel könnyedén csökkentheted a stresszt az életedben

  • 2020. március 18.

Stresszelünk a magánéleti problémák miatt, a munkahelyi gondok okán, egyszerűen csak azon, hogy dugóban ülünk, vagy nagy a tömeg a metrón. Nem könnyű azonnal felismerni ezeket a helyzeteket, és megálljt parancsolni az indulatainknak és érzéseinknek, azonban most megpróbálunk néhány tippet adni, amiknek köszönhetően egy kis odafigyeléssel könnyedén csökkenthetjük a stresszt az életünkben.

olvass tovább

5 kiváló tipp a krónikus stresszben szenvedők számára

  • 2019. november 29.

Ha nincs tényleges diagnosztika az egyes szervi tüneteidre, akkor biztos, hogy határozottan a stressz okozza. A rossz rész ebben az, hogy számtalan tanulmány megerősíti, hogy a krónikus stressznek ijesztő tünetei és hatásai vannak, amiket nyilván senki sem akar. Ennek ellenére a mai világban a stressz az életünk szerves részévé vált.

olvass tovább

Mi segít a stressz ellen? Egy pszichológus elárulta

  • 2019. október 24.

Ha a stresszt túl hosszú ideig figyelmen kívül hagyjuk, akkor bizony veszélyes lehet az egészségünkre. Röviden szólva a stressz valóban megöl. A stresszoldás legmegfelelőbb módjainak megismerése érdekében Dr. Athena Robinson PhD klinikai pszichológus tanácsainak jártunk utána.

olvass tovább

Néhány trükk, amivel csökkentheted a stresszt

  • 2019. július 15.

Egyik találkozóról rohansz a másikra, és szerinted sem túl vonzó látvány a tikkelő szem, lerágott köröm kombináció? Akkor itt az ideje, hogy hátralépj egy kicsit és lazíts. Még ha a szoros időbeosztásod nem is nagyon engedi.

olvass tovább

5 különleges trükk, amivel csökkentheted a stressz szintedet

  • 2017. december 18.

A szorongás komoly problémát jelent napjainkban. Ha a mellkasunkra ül a fullasztó érzés gyakran reménytelennek érezzük a helyzetünket, azonban vannak módszerek, amik segítenek a stresszoldásban. Nézzük csak, mit tehetünk a jobb közérzet érdekében! Ez az öt módszer már sokaknak bevált, azonban nem árt észben tartani, hogy sajnos egyik sem jelent azonnali gyógyírt a problémánkra, időt kell adnunk magunknak.

olvass tovább

Napi Üzenet - május 13.

  • 2012. május 13.

A mai nap legalkalmasabb arra, hogy megszabadítsd magad az aggodalmaskodástól, stresszoldásra alkalmas nap. Kerüld a betegségekkel kapcsolatos minden gondolatot. Ma locsolgass, nézz filmeket, pihenj. Napi megerősítés: mindennap egyre egészségesebb, fiatalabb és vonzóbb vagyok.

olvass tovább

Stresszoldás felsőfokon

  • 2012. április 03.

Mindannyian arra vágyunk, hogy sokáig megőrizzük fiatalos vitalitásunkat és messze elkerüljük a betegségeket. Az egészségmegőrző és stressz oldó programok segítségünkre lehetnek ebben.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IV. / Vasárnap

  • 2012. január 15.

A szaunázás nagy rajongója vagyok! Mintha az én életvitelemre találták volna ki. Mivel sokat dolgozom és előfordul, hogy keveset alszom szüksége van rá az immunrendszeremnek, jól jön a stresszoldáshoz, na meg a kevés alvás okozta “bőrfáradtságra” is jótékony hatással van. Már előre kinézem az időpontot, amikor a közeli szaunában citromos felöntés van és úgy intézem a vasárnap délutáni teendőimet, hogy részt vehessek a programon. Számomra ez a testi-lelki megújulás egyik leghatékonyabb formája és kitűnő lehetőség az erőgyűjtésre a következő hét kihívásaihoz.

olvass tovább