Kulcsszó keresés /


Miért indítsd zabkásával a reggeleket?

  • 2023. november 27.

Senki sem vitatja, hogy egészségünk érdekében minden nap reggeliznünk kell, lehetőleg otthon, nyugalomban, az asztal mellett. Ha ezt megteszed, már a jó úton haladsz; de nem mindegy, hogy rózsaszín, cukormázas fánkot vagy csupacsokis kakaócsigát majszolgatsz habos kakaóval, vagy pedig végiggondolod, hogy egy új nap kezdetén mire van szüksége a szervezetednek valójában.

olvass tovább

A mai napunkra is jut pár esemény

A mai napunkra is jut pár esemény, amit érdemes kiemelni. A Hold tegnap este megkezdte havi mélyzuhanását a Leszálló Holdcsomóponttal való együttállásával. A Merkúr és a Szaturnusz kvadrátja is a tegnapi nap folyamán volt fokra pontos. Ma reggel a Vénusz kilépett a Plutoval való támogató trigonjából. A Mars szembenállása az Uránusszal ma este lesz fokra pontos, cserébe megkezdi trigonját a Neptunusszal.

olvass tovább

Miért vagy most egyedül?

Mindannyiukkal megesett már, hogy megyünk végig életünk útján, dolgozunk, találkozunk barátainkkal, eleget teszünk a mindennapi rutinnak, még hobbi szinten is tudunk mit kezdeni magunkkal, és mégis egyik álmos reggel ott ülünk az ágy szélén és érezzük, valami nem kerek, hiányos az életünk.

olvass tovább

Kerülendő viták egy párkapcsolatban

  • 2023. november 03.

Nem számít mennyire imádod a kedvesedet és találod elragadónak gyűrött arccal is reggelenként a kinyúlt boxeralsójában, mindig akadhat egy-két (esetemben általában inkább tucatnyi) kérdéskör, amiben nem értesz egyet szíved választottjával. Van néhány érzékeny téma, ami miatt viszont teljesen felesleges vitába bonyolódni, inkább legyél bámulatosan jó fej barátnő, és tudd helyén kezelni a következő szituációkat.

olvass tovább

Mi történik ma?

A mai napunkra is több említésre méltó esemény jut. A Merkúr egyfelől kilépett a Leszálló Holdcsomóponttal való együttállásából, cserébe átlépett a Skorpióba. A két Jótevő erőteljesen támogató trigonja ma reggel volt fokra pontos. Emellett a Hold, szintén reggel, együtt állt a Plutoval, így becsatlakozik rövid időre a Merkúrt és a Napot érintő kvadrátba. A délutáni órákban azonban érkezik egy újabb nehezítő konstelláció…

olvass tovább

Hogyan kényeztesd magad egy fárasztó nap után?

  • 2023. október 18.

Életünk egy folyamatos pörgés. Reggel felkelünk, elkészülünk és már indulunk is dolgozni. Majd mire hazaérünk már szinte beesteledik. Szinte elsodornak minket a hétköznapok, és sokszor nem is gondolunk arra, hogy bizony nekünk is kellene egy kis feltöltődés.

olvass tovább

Lehetek én is az egyetlen?

Talán mindig is ez hiányzott. Az, hogy azt érezzem, valakinek én vagyok az az egy! Az, akit minden nap újra és újra választana. Még akkor is, amikor a legsárkányosabb énem ébred fel reggel az ágyból.

olvass tovább

3 magyar tervező, akik miatt színesebb a tél

  • 2023. szeptember 18.

A téli hónapokban egyre nehezebb reggelente felkelni, délután pedig sokszor nincs kedvünk sehova menni a korai sötétedés miatt. Ilyenkor érdemes néhány színes kiegészítővel variálni a ruhatárunkat és ezzel hangulatunkat is feldobni. Minden színnek jelentése van és különböző hatással vannak a kedélyállapotunkra is. Három olyan hazai tervező munkáit mutatjuk be, akik darabjaikkal garantáltan felpezsdítik mindennapjaidat, még egy szürke hideg napon is.

olvass tovább