Kulcsszó keresés /


A párkapcsolatban is fontos a magabiztosság

  • 2023. június 05.

Elég sok hátulütője van annak, ha nem szeretjük eléggé magunkat. Most nézzük csak egy cikkelyét ennek a helyzetnek: a kapcsolatunkat azzal, akit szeretünk. Ha az önbizalomhiányunkból építkezve kétnaponta feszülünk a másiknak, hogy van-e valakije rajtunk kívül, akkor a köztünk lévő kapcsolódás is megsínyli a dolgot.

olvass tovább

A hol volt, hol nem volt férfi

  • 2023. június 02.

Nem, nem a szőke hercegről akarok írni, bár tény, hogy ez a karakter kiválthatja a meseszerűség érzését, a nagy érzelmeket és a szép fantáziákat egyaránt. Csakhogy a valóság egészen más. A valóság egy bizonytalan, mélyen kötődni és elköteleződni nem tudó férfi.

olvass tovább

Igazi boldogságra csak egyenrangú kapcsolatban lelhetünk

Aki szeretne boldogságban élni valakivel, annak meg kell tanulnia boldogan élni egyedül. Persze ne túl sokáig, és ne bezárt szívvel, mert hozzászokást eredményez, szomorú életstílussá válhat. Akik elég bátrak voltak az egyedülléthez is azokra kevésbé jellemző, hogy elsietnék a dolgokat, és ki tudják mondani a következő szavakat: készen állok, hajlandó vagyok, kíváncsi vagyok. Ezek nélkül nem lehet új párkapcsolatot kezdeni.

olvass tovább

Nem a kapcsolatotokban kételkedsz, hanem saját magadban

  • 2023. május 30.

Hogyan lehetséges az, hogy valakivel tökéletes az összehang, boldog vagy és a partnered mindent megad neked, amire valaha is vágytál, mégis kétségeid vannak? Sajnos ilyenkor sokan megfutamodnak és inkább kihátrálnak az ígéretes, boldogságot hozó kapcsolatból, holott sokkal fontosabb lenne felismerni azt, hogy valójában ilyenkor nem a másikban kételkedsz, hanem saját magadban.

olvass tovább

A nárcisztikus kapcsolat három szakasza

  • 2023. május 29.

Az első és legfontosabb megállapítás az az, hogy a nárcisztikusok soha nem tudnak egy egészséges párkapcsolatot kialakítani. Az önimádatuk intenzív megélése, valamint az empátia hiánya nem teszi lehetővé számukra, hogy figyelembe vegyék valaki más érzéseit. Személyes szükségleteik mindig értékesebbek lesznek, mint másoké, és ez alól nincs kivétel, sajnos.

olvass tovább