Kulcsszó keresés /


Új eszköz a koronavírus elleni küzdelemben

  • 2021. február 03.

Az új koronavírus (SARS-CoV-2) aktivitását több mint 91 százalékos hatékonysággal gátolta meg egy speciális technológia. A vizsgálatot Franciaországban, független laboratóriumban hajtották végre, hitelesítve, hogy a hatás tartósnak bizonyult.

olvass tovább

Chicago, maga a stílus

  • 2020. április 01.

Elképzelek egy átlagos pénteki napot. Július van, 30 °C, a 47. emeleti irodámban halkan duruzsol a légkondicionáló. Lassan a tennivalóim végére érek, és a munkaidőm is lejár. Beszállok a gyorsliftbe és a mélygarázsban beszállok a kabriómba. 10 perc múlva már Lake Shore Drive-on hajtok a tóparton, majd megállok a North Avenue beach-el szemközti parkolóban. Fél öt és már a Michigan-tó hűvös vizében fekszem a homokfövenyen. Igen Chicagóban, egy metropolisz közepén!

olvass tovább

Hűtsd a babád ventillátorral!

  • 2013. augusztus 09.

Az elmúlt napokban igencsak részesei lehettünk a rekkenő hőségnek - amit nem csak mi felnőttek, de bizony a gyermekek is nagyon nehezen viselnek el. Bár a légkondicionálóval kapcsolatban felmerül a kérdés, vajon használhatjuk- e kicsi gyermek mellett, ugyanez igaz lehet a szobai ventillátorra is - valószínű a válaszunk nem lesz. Utóbbi esetében pedig csak kis mértékben. A jó hír az, hogy már az egészen kicsiknek is van megoldás a forró nyári napok megkönnyítésére, ugyanis már Magyarországon is beszerezhető az a babaventillátor, mely a nyári melegben hűsítő szórakoztatást nyújt a gyerekeknek.

olvass tovább

Átvágás a nyeremény klíma

  • 2013. július 31.

Bűnözők élnek vissza a hőségben kitikkadt magyar internetezők figyelmetlenségével. Reklámlevelükben azt ígérik, légkondicionáló berendezéseket fognak kisorsolni, de valójában fizetős SMS szolgáltatásra iratkoztatják fel őket.

olvass tovább