Kulcsszó keresés /


A párkapcsolatok és társadalmi életünk jelölője, a Vénusz jegyet váltott és belépett a Halak csillagjegybe

A párkapcsolatok és társadalmi életünk jelölője, a Vénusz jegyet váltott és belépett a Halak csillagjegybe, ráadásul ezzel kilépett a Szaturnusszal való együttállásából is (konfettieső!). Az Érzelmeket jelölő Hold ma még a Kos jegyében halad, ráadásul csiki-csukis fényszögkapcsolatba lép a Plutoval. Mindemellett azonban már pár napja támogat minket egy nagyon aktív hatás is, amit még élvezhetünk a hó végéig. Nézzük a részleteket!

olvass tovább

Nők, a kombinálás mesterei

Nézzünk szembe a tényekkel, hogy eme őrjítő képesség, valahogy bennünk, nőkben, egyszerűen kódolva van. Mi vagyunk általában azok, akik képesek, egy valós, ám egyszerű tényből, számtalan további, még nem létező opciót generálni a fejünkben. Ezután csak kapkodunk a fejünkhöz, hogy a lehetséges alternatívák közül, vajon mi lehet a befutó, nekünk mit kéne tennünk, és a gyártott teóriáink után, kétségbeesésünkben, ne rontsunk el magunk körül mindent. Kész elmebaj néha a saját fejünkben lenni - szoktam mondani.

olvass tovább

Mikor beszélünk kényszerkapcsolatról?

Kényszerkapcsolatról akkor beszélünk, amikor a felek (vagy csak az egyik fél), már belefáradtak a kapcsolatukba, de nincs elég erejük ahhoz, hogy ki is lépjenek belőle. Megszokás? Igen. Önpusztító? Határozottan! Meddig lehet így élni és feladni a boldogságunkat? Ha a következő állítások a Te kapcsolatodra is igazak, akkor nagy valószínűséggel a szerelem helyett, már csak a kényelem köt össze titeket.

olvass tovább

Azokat az embereket válaszd, akik téged választanak

  • 2022. december 31.

Szeretsz segítő kezet nyújtani, amikor és ahol csak tudsz. Nincs ezzel semmi baj. Az egyetlen probléma ezzel csak az, hogy hogyan érzed magát a nap végén. Akkor van probléma, ha úgy érzed, hogy kihasználnak. Probléma van azzal, ha a nap végén kimerültnek érzed magad, és nem érzed úgy, hogy azok az emberek akikért teszel, ugyanezt tennék érted. Probléma van azzal, hogy szükségleteidet háttérbe helyezed.

olvass tovább

A jó kommunikáció minden kapcsolat alapja - ezekre törekedj

  • 2022. december 26.

Az egészséges kapcsolatok fenntartásához elengedhetetlen, hogy megfelelően fejezzük ki magunkat, különösen, amikor a másik embert kell meghallgatni. Sajnos túl sok olyan ember van, akinek nem megfelelő a beszédkészsége, így ebből sok félreértés adódhat. Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni, ha szeretnél fejlődni ebben.

olvass tovább

Életünk 3 nagy szerelme

Életünk főszereplőinek emléke különleges helyen pihennek a szívünkben. A szereplők cserélődnek, az érzés újra és újra fellángol. Azt mondják, az ember mindig az aktuális partnerébe szerelmes a legjobban és nem képes különbséget tenni a korábbi kapcsolatai között. Vajon ez tényleg így van? A szerelem csak a jelenben létezik, természetes, hogy úgy érezzük, nincs még egy olyan ember a világon, akit jobban szeretnénk, mint akivel éppen együtt vagyunk. És mi a helyzet azokkal a bizonyos kapcsolatokkal, amiket valamiért ott őrzünk a szívünk mélyén és melyekre azt mondjuk „Az más volt!”?

olvass tovább