Kulcsszó keresés /


Menekülés a párkapcsolatoktól

Nagyon gyakori jelenség a párkapcsolatok elején, hogy elindul egy folyamat, majd az egyik fél behúzza a kéziféket és menekülni kezd a kapcsolat elől. Van egy tévhit, ami masszívan tartja magát: nevezetesen az, hogy a szerelem fájdalmas tud lenni. Ez nem igaz. A szerelem sosem fájhat, hisz alapja a szeretet. A szeretet pedig nem fáj. Soha! Mi történik akkor?

olvass tovább

10 csodálatos film az anya-lánya kapcsolatokról

  • 2023. május 07.

Az anya-lánya kapcsolatok mindig különlegesek, hiszen a hullámvölgyek ellenére is a világ legcsodálatosabb emberi kapcsolatairól beszélhetünk. Anyák napja alkalmából azokat a filmeket gyűjtöttük össze, amelyek ezek minden szépségét és viszontagságát igyekeznek bemutatni.

olvass tovább

5 biztos jele annak, hogy a majdnem kapcsolat sosem lesz több annál, ami...

  • 2023. április 28.

A majdnem kapcsolatok a legrosszabbak, mert sosem lehetsz biztos benne, hogy a másik mennyire látja komolyan a kapcsolatotokat. Sosem vagy biztos benne, hogy megéri-e az idődet, vagy a múltad része kell, hogy legyen. De hogy segítsünk kitalálni, íme néhány konkrét jele annak, hogy a majdnem kapcsolatodból valószínűleg nem lesz több, akármennyit is vársz, vagy akármennyi második esélyt is adsz:

olvass tovább

A szeretlek szó egy nárcisztikustól

Sokszor az időnket pazarlókra vesztegetjük a legtöbb időt, az energiarabló kapcsolatainkra a legtöbb figyelmet, a szárnyaszegett szerelmekre a legtöbb könnyet. Manipulatív, mérgező kapcsolatokban rekedünk, pedig a vészharang ezerszer megszólalt már odabenn, mégsem csomagolunk és menekülünk a helyszínről. Egy nárcisztikus személy kezdeti édes-mézes ígéreteit nagyon könnyű elhinni, szorító ölelésébe sajnos túl egyszerű belegabalyodni.

olvass tovább

Mit jelent a lelki társ? És ehhez képest mi az az illúzió, amibe magunkat ringatjuk?

  • 2023. április 21.

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a lelki társunk egy olyan ember, aki egy adott pillanatban beállít az életünkbe, és onnantól kezdve szebbé és jobbá teszi azt. Ő lesz az a személy, aki minden érzésünket és gondolatunkat tökéletesen megérti - akár szavak nélkül is -, akire mindig számíthatunk, és aki mindenben kiegészít minket. Pedig ennek a személynek közel sem ezek a feladatai.

olvass tovább