Kulcsszó keresés /


Banksy kiállítás Budapesten

  • 2020. január 31.

Február 1-től a Tesla Loftban végre a hazai közönség is találkozhat Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítással. A Godot Kortárs Művészeti Intézet által gondozott tárlat igyekszik minél átfogóbb képet adni a "rejtőzködő művész" tevékenységéről - a világ számos pontján kiállított műveken túl - eddig még nem látott alkotásokat is bemutatva.

olvass tovább

Elkészült a világ legnagyobb falfestménye a 2016-os Olimpiára

  • 2016. augusztus 20.

A riói graffiti művész, Eduardo Kobra elkészítette Rióban azt a 2787 négyzetméteres falfestményt, amely 5 különböző arcot ábrázol, ezzel jelképezve az olimpiai játékok kulturális sokszínűségét. Elképesztő művészeti alkotás, melyet teljesen egyedül, két teljes hónap alatt sikerült megalkotnia. Csodálatos lett!

olvass tovább

Graffiti, mint belső dizájn

  • 2016. július 01.

A graffiti általában egyet jelent az illegális falfestészettel, a vonatok és metró aluljárok többnyire ízléstelen irka-firkáival. Egy ukrán művész, Pavel Vetrov azonban gondolt egyet, és új értelmet adott a graffitinek: hotelszobák unalmas falfelületeibe csempész velük merész és modern frissességet.

olvass tovább

Az arc nélküli művész

  • 2012. október 18.

Bár az emberek többsége a mai napig elítélendőnek tartja a graffitit, vannak olyan világhírű művészek, akik az alkotótevékenység eme kicsit sem legális ágán keresztül robbantak be a köztudatba.

olvass tovább

Az Energie története

  • 2011. március 31.

1989-ben egy álom valósággá válik és ez a valóság egy vállalatot teremt: gyár, de egyben bűvös kocka is, innen indulnak el a világ minden üzletébe a létező összes kék színben a farmerek. A felpák a „baggy” pólók graffiti mintával, mint a metrókocsik és mint Keith Haring, Jean Michel Basquiot, Ramelzee amerikai kortárs művészete.

olvass tovább

Állítsátok meg a világot! Ki akarok szállni.

  • 2009. szeptember 23.

Budapest - hasonlóan a világ többi "világvárosához" - igazi graffiti fészek. Ezerféle változata van, az egyszerű és általánosan olvashatatlan tag-ektől kezdve, a már-már művészeti alkotásokig, egyesek szerint festményekig. A graffiti ellen egyesek szerint harcolni kell, mások szerint támogatni, mindenesetre életünk része.

olvass tovább