Kulcsszó keresés /


Lehet valamit fogadalomból komolyan venni?

Egyértelműen rávágnám erre, hogy nem. Persze az megint csak felelőtlen kijelentés lenne tőlem. Nos, én azt látom, hogy fogadalmakat teszünk mindennek és mindenhol, de valahogy ezek a folyamatok megszakadnak és nem kerülnek felszínre az eredmények, amiket vártunk volna tőlük.

olvass tovább

A párkapcsolati egyensúly nem az 50-50%-nál kezdődik

Már gyerekkorunktól kezdve látunk mintákat arra, hogyan élnek a szüleink, nagyszüleink. Ezekből a mintákból felnőttkorunkra igyekszünk kiválogatni, mi az, amit mi szeretnénk alkalmazni a párkapcsolatunkban, és persze fogadalmakat teszünk, mi az amit „tuti biztos „sosem fogunk úgy csinálni, ahogy a felmenőink.

olvass tovább

Egészségtudatos életmód az pontosan mit jelent és hogyan csináljam?

Érezted valaha, hogy ha most nem változtatsz, akkor soha? Van egy jó hírem, ha változást szeretnél, légy te magad a változás! Ennek határideje kötetlen. Mindaddig amíg az elhatározás meg nem születik benned. Bármikor elkezdheted, nem feltétlenül, de sok esetben eseményhez kötve könnyebb ennek rajtja. Az újévi fogadalmakat abszolút lehetséges és érdemes is pozitív irányból megközelíteni, amolyan lelki mentőövként bevetni és rövid távú célkitűzéseid között szerepeltetni.

olvass tovább

Újévi fogadalmak

Minden embernek megvan a saját vágya, célja, álma. Aztán amikor eltelik egy év egy szempillantás alatt, akkor hirtelen végiggondoljuk, hogy mi is történt az elmúlt 365 napban. Milyen sikerek, kudarcok értek minket. Ennek hatására pedig különböző fogadalmakat teszünk, hogy a következő év minél jobban sikerüljön.

olvass tovább

20 fogadalom, amit úgyis megszegünk

  • 2023. december 31.

Szilveszter éjjelén mindannyian fogadkozunk, és az esetek többségében már másnap, a macskajajos ébredés után megbánjuk, figyelmen kívül hagyjuk, rosszabb esetben nem is emlékszünk rájuk. Lássuk mit fogadunk, és szegünk is meg szinte minden évben!

olvass tovább

Kedves 2023! Remélem, hogy ..

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem személy szerint a 2022 – es év nem volt a legfelemelőbb, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Nem szoktam panaszkodni, sőt, igazából a negatívumokat is úgy élem meg, hogy ha máskor nem, a távoli jövőben biztos, hogy célja volt az éppeni nehéz döntéseknek, pillanatoknak. Nem vagyok híve az Új évi fogadalmaknak sem, inkább a „szűrjük le az előző év tanulságait, és azt, hogy mit akart tanítani” – tábort erősítem.

olvass tovább

Új év, új fogadalmak - Érvek az otthoni edzés mellett

Itt az új év, és ezzel együtt természetesen az új fogadalmak is. Például a rendszeres edzéssel, testmozgással kapcsolatban. Az egyik lehetőség, hogy szaladunk, és veszünk egy bérletet a legközelebbi edzőterembe, a másik megoldás azonban, hogy az otthoni edzés mellett tesszük le a voksunkat. Miért érdemes ezt választani? Eláruljuk a cikkünkben!

olvass tovább

Ha jó választási lehetőségeid vannak, akkor jó döntéseket fogsz hozni!

  • 2021. december 18.

Amint meglátok egy cikket az egészséges táplálkozás, a testmozgás, az életmódváltás, a nagy kijelentések, fogadalmak, elhatározások témakörében én már tovább is görgetek. Szerintem sokan unjuk már ezeket a megmondó írásokat. Ennek függvényében talán ellentmondásos lesz a téma, de ez a cikk a gyümölcsökről fog szólni. Mert egészen apró dolgokkal tudjuk a világunkat, az életünket és a környezetünket jobbá, akár egészségesebbé tenni. A friss vagy akár a fagyasztott gyümölcs nagyszerű választás reggelire, uzsonnára vagy desszertre, hiszen édes, és főzés, recept vagy extra rákészülés nélkül is fogyasztható.

olvass tovább

Újévi fogadalmak annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból

  • 2021. december 16.

Ha az újévi fogadalmak kerülnek szóba, akkor általánosságban két fő embertípust tudunk megkülönböztetni: azt, aki csupa-csupa bizakodással kezdi el összeírni jövőévi céljait, és azt, aki már végképp elengedte az egészet, mert tudja, hogy fogadalma tiszavirág életű lenne, és már ott elengedné az egészet, hogy január elsején délután felébred. Nem minden esetben kell azonban rettentően nagy dolgokra gondolnunk újévi fogadalmak terén, hiszen ha csak néhány apróságot is fogadunk meg, már akkor is tettünk azért, hogy még többet hozzunk ki önmagunkból. Mostani cikkünkben ezekhez az apró fogadalmakhoz hoztunk néhány tippet, amit mindenkinek érdemes megfogadnia.

olvass tovább