Kulcsszó keresés /


A szenvedély ereje

Stimulál, cirógat, csavargat, megérint, ledönt a földre. Minden fájdalom elszáll, minden értelmes gondolat megszűnik létezni, amikor felbukkan. Sűrű füstlepellel takarja be elménket, és amíg tart, addig burkolatként véd a külvilág ingereitől. Vörös mámorban úszik testünk tőle, szemünkkel csak csodát látunk, orrunkkal csak a kéj illatát érezzük ilyenkor. A szenvedély azonnal hatástalanítja a racionalitást. Ha találkozunk vele, fel is adhatjuk.

olvass tovább

Belefáradtál az erőlködésbe? Ideje elengedned

  • 2025. november 20.

Furcsa paradoxon, de igaz. Abban a pillanatban, hogy abbahagyjuk a valami után való sóvárgásunkat, valamilyen különös módon, hirtelen megérkezik az életünkbe. Sokszor évekig küzdünk, és azt gondoljuk, hogy ez a megfelelő megoldás, holott legtöbbször ezzel csak hátráltatjuk magunkat.

olvass tovább

Beszélgetés Varga Annamáriával, a Spycraft alapítójával

  • 2025. november 19.

A budai Margit-negyed egyik csendes utcájában, a Kapás utcában egy különleges műhely bújik meg. Ahol az üvegajtón túl nemcsak ruhák születnek, hanem történetek, karakterek és életfilozófiák is. A Spycraft nem egyszerűen egy divatmárka: Varga Annamária alapító számára ez egy tudatos, fenntartható életmód megnyilvánulása, amelyben a stílus és az érték kéz a kézben jár.

olvass tovább

'A boldogságomat magamnak teremtettem meg.' - Beszélgetés Varga Andrissal

Coach, író, költő és mindemellett egy spirituális lélek. Varga Andris azt vallja, hogy csakis a csontig hatoló őszinteség és a félelmeinkkel való szembenézés az, ami célravezető lehet. Már egész fiatalon hatalmas tapasztalásokat tudhat a magáénak, így nem is volt kérdés számára, hogy embereken szeretne segíteni. Önismeretről, sikerekről, nehézségekről és persze a szabad életről is beszélgettünk vele.

olvass tovább

Ha csak üldözöl valamit, akkor a legjobb út az, ha elengeded

  • 2021. február 20.

Furcsa paradoxon, de igaz. Abban a pillanatban, hogy abbahagyjuk a valami után való sóvárgásunkat, valamilyen különös módon, hirtelen megérkezik az életünkbe. Sokszor évekig küzdünk, és azt gondoljuk, hogy ez a megfelelő megoldás, holott legtöbbször ezzel csak hátráltatjuk magunkat.

olvass tovább

Új színfolt a belvárosi éttermek sorában, megnyilt az AUM Natural a belvárosban

  • 2020. március 06.

Kakashere, tengerisün, vízibivaly - ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel, séf. A fővárosban a második egységet nyitják, az első étterem, az AUM tavaly óta üzemel nagy sikerrel a Flórián téren, az AUM Natural, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képvisel Budapest szívében, a Hajós utcában. Autentikus alapanyagok, gondosan megkomponált tányérok és egy nagy adag kreativitás tökéletes harmóniája: ez a hamisítatlan Aum életérzés.

olvass tovább