Kulcsszó keresés /


Honnan tudhatod, hogy most van igazán szükséged a változásra?

  • 2023. augusztus 14.

Keményen dolgoztál azért, hogy eljuss oda, ahol ma tartasz, de valami hiányzik. Vagy lehet, hogy véletlenül és kis szerencsével kerültél ide, de ez még mindig nem jó. Honnan tudod, hogy mikor van szükséged nagy változásra? Ezek a konkrét jelek azt súgják, hogy gondold át az egész életutat. Lehet, hogy ideje mindent teljesen megváltoztatni, és újra kezdeni.

olvass tovább

Ne emészd magad feleslegesen - Dolgok, amiket jobb elengedni és nem önmagadat ostorozni miatta

  • 2023. augusztus 14.

Mindannyiunk életében vannak idézőjeles hibák, olyan dolgok, amik nem ütik meg azt a szintet, amire előzetesen számítottunk. Azonban teljesen felesleges évekig rágódnunk olyan történéseken, amiket nem tudunk kontrollálni, vagy nem éppen úgy sikerültek, ahogy előzetesen elterveztük őket. És hidd el, a legtöbbünk feleslegesen emészti magát ezek miatt. De hogy mi az, amit nem kellene túlzottan a szívünkre vennünk?

olvass tovább

Az érzelmi megcsalás ugyanolyan, mintha szeretkeznél valaki mással

A kapcsolatunk azt gondoljuk vegytiszta, és lelki értelemben nem is vágyunk másra. Miért is tennénk, mégis az évek, a rutin, a ritkuló minőségi idő, a beszürkült hétköznapok kifelé fordíthatják a figyelmünket, ha engedjük. Valójában nem a helyzetet, vagy a társunkat unjuk ilyenkor halálosan, hanem önmagunkat, és nem is az a másik fél vonz, hanem az izgalmas, bizsergető érzés, hogy vele mások lehetünk, másnak, újnak élhetjük meg önmagunkat.

olvass tovább

Színezdd ki! : A felnőtt színezők pozitív hatásai

Álljunk csak meg egy pillanatra és lassuljunk le! Adjuk át magunkat például a flow érzésnek, vagy a teljes nyugalomnak. Inspirálódjunk. Jó praktikák és megoldások erre a kikapcsolódásra a felnőtt színezők, amik maguk nehézségével és bonyolultságukkal teremtik mégis meg a nyugalmat lelkünkben. Összeszedtük ezen színezők jótékony hatásait!

olvass tovább

Ezért olyan nehéz társat találnia egy empatának

  • 2023. augusztus 13.

Az empaták rendkívül magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek. Az intuíciójuk az a szűrő, melyen keresztül a világot látják. Sokszor szélsőségesek, azonban lelkük hatalmas más emberek felé. Mégis olykor a saját csapdájukba esnek, és valóban elvesznek a párkapcsolati útvesztőben.

olvass tovább

Kifogások, hogy miért nem hagyjuk el a komfortzónánkat

Mi emberek, sokszor nagyon intelligensen megmagyarázzuk önmagunknak, a külvilágnak, hogy miért nem alkalmas most az időpont arra, hogy felszabadítsuk önmagunkat. Az ellenállással tulajdonképpen ki az igazi vesztes? Az élet vagy mi? Milyen kifogásokkal hátráltatjuk a növekedésünket, önmagunkat és hogyan építünk magunk köré még nagyobb kerítést?

olvass tovább

Megígértem magamnak, hogy bármit is érzek nem engedem, hogy megbénítson a fájdalom

  • 2023. augusztus 10.

Már egész kicsi gyerekkoromtól kezdve mély érzésű voltam. A fájdalom és a boldogság egyformán erős érzéseket váltott ki belőlem. A mélypontok valóban nagyon mélyek voltak, a a jó dolgok pedig igazán magasra reptettek. Kétélű kard volt ez. De legalább tanultam magamról, és ma már tudom, ez mekkora áldás, mert így legalább igazán érzem, hogy élek.

olvass tovább