Kulcsszó keresés /


Te és az élet

  • 2013. október 14.

Félek, hogy egyszer, ezen a világon, számomra minden közönyös lesz. Hogy ez a csodálatos, pezsgő, parányi életem elmúlik egy napon, és mindenemmel együtt elfelejtenek. Nem hagyok magam után semmit, nem lesznek síró gyermekek, és te sem fog zokogni értem, mert akkorra már rég máshol leszel, másvalakivel.

olvass tovább

A régi vőlegény

  • 2013. október 10.

Amikor hazafelé tartottam a régi otthonomba, - igazából az egyetlen otthonomba - akkor megérett bennem a gondolat, hogy az egykori életemből semmi nem maradt. A városszéli utca ugyanaz volt, ugyanaz lakott még a szomszéd házban is, de valami végérvényesen megváltozott azon a helyen, ahol ember lettem.

olvass tovább

Fekete és az enyészeté

  • 2013. október 04.

Lassan megint itt a tél, Veronka, és én ilyenkor mindig a régi szeretőimre gondolok. Furcsa nosztalgia fog el engem október elején, mikor nyirkosak és sápadtak lesznek a levetett levelek a járdán. De nem hullajtom a könnyeim már egyik után se.

olvass tovább

A vendég

  • 2013. október 02.

Állunk egymás mellett, én és a szellemed. Lerágott csontként odadobva szavaid közénk. Kint a Hold támolyog részegen az égen, kopott kutya vonyít egy kerítés tövében, mindenki alszik, csak mi nem tudunk.

olvass tovább

Az utolsó igazi férfiak

  • 2013. szeptember 30.

Te, Veronka, emlékszel még azokra a szép, fehérarcú nőkre, akik koromszínű hajjal, vérpiros szájjal jártak régen mulatni? Olyanok voltak, mint a gésák a titkos ősidőkből, és nagyon irigyek voltunk, amikor megjelentek az Orfeumban, mert az összes férfi egyből őket akarta. Álltunk a pultnál és mi is őket néztük, mert valóban annyira szemrevalóak voltak.

olvass tovább

Meztelen fürdőszoba

  • 2013. szeptember 25.

Hát ma eszembe jutottál. És tudom, hogy háttal nem kezdünk mondatot, az irodalom tanárom így tanította. Meg azt is alaposan belém nevelte, hogy csak a férfinak mondhatom: kellesz. A nyelvtanban máskor nem használjuk így e szót. Gondolom akkor lehet csupán, ha szerelmesek vagyunk. Na, te kellettél, de mára múlt idő minden, édes.

olvass tovább

Emlékek egy régi novemberről

  • 2013. szeptember 24.

Egy ideje nem érzékellek. Nincsenek veled kapcsolatos, világmegváltó gondolataim, és legfőképp, nem tudok oly nagy tűzzel égni, hevesen, mint régen. Csak úgy élek. És igaz az állítás, elmúlik a legnagyobb szerelem is.

olvass tovább

Szegény Mari a pokolban

  • 2013. szeptember 21.

Te, a Marit én soha nem bírtam, mert képes volt elszeretni bárki férjét. Emlékszel arra a nagyon tehetős ügyvédre, akinek az apja, meg annak az apja is ügyvédként dolgozott? Na, annak az embernek volt akkoriban felesége, meg három gyereke, de a Marinak ez nem számított, rávetette magát, és hát ugye a Mari az szép volt, a férfi nem tudott mit tenni. Igen, jól mondod, a férfiak általában nem tudnak ilyenkor mit tenni.

olvass tovább

Férfiak a frontról

  • 2013. szeptember 19.

Te is csak egy nő vagy. Nem szebb, nem jobb, nem karcsúbb, mint a többi, mégis mennyiszer vívok veled gondolatban. Pedig csak egy nő vagy. Ugyanolyan nő, mint én vagy az Ilonka. Igaz, az Ilonka azért egy kicsit más, ő valamivel csendesebb, így korán lett férje is. Tehát nem tudja, milyen keresni a szerelmet harminc fölött.

olvass tovább

Elhagyott feleséged

  • 2013. szeptember 17.

Ennek a nőnek nem számított semmi. Gátlástalanul válogatott a férfiak között, rendszerint bankkártya és státusz alapján, és ezzel csak annyit ért el, hogy sosem értette meg a valódi szerelem lényegét. Rettenetes lehet így élni, te. Sokat gondolkodtam ezen a nőn, Juli, de már nem mondom meg neked, hogy is hívták, mert az ilyen neveket jobb, ha minél előbb kiereszti a fejéből az ember. Vagy meg se jegyzi igazán.

olvass tovább