Kulcsszó keresés /


Nem kényszerítheted, hogy szeressen, ha menni akar, menjen!

A szeretet szerelemmel karöltve, egy semmihez nem fogható, csodálatos érzés. Persze csak akkor, ha viszonozzák. Ha nem, akkor fájdalmas vágyakozás, egész éjjel át tartó könnyáradat, és emellett az önbizalom is tönkremehet. Biztos, hogy veled is előfordult már az eddigi életed során, hogy minden ok nélkül, megmagyarázhatatlanul, de olyan férfiba szerettél bele, akibe nem kellett volna, mert sajnos ő nem viszonozta a szerelmedet.

olvass tovább

Nem vagy őszinte magadhoz. Általában ki mondja ezt kinek?

Ha öt vagy hat évvel ezelőtt valaki ezt kérdezte volna tőlem, rögvest rávágom, hogy az, aki jobban ismer önmagamnál is, és aki csak jót szeretne nekem. Aki soha a büdös életben nem akar bántani, akivel, ha össze is veszünk, mindig ki fogunk békülni, örökre itt lesz, mert hiába hibázunk mind a ketten, meg tudunk mindent oldani. Amikor ma reggel megkaptam ezt a mondatot, felnevettem.

olvass tovább

Még nem voltam elég erős hozzád

Be kell látnom, hogy még nem voltam elég erős hozzád. Ahhoz, hogy ne higgyem azt, nekem kell megküzdenem a démonaiddal. Azokkal mindenki csak maga tud. És hiába vállalnék érted bármit, nevet csak te adhatsz a sötétségednek, a te gyermeked.

olvass tovább

Ha te vagy az, aki mindig túl sokat és túl mélyen érez

  • 2022. december 27.

Nehéz olyan embernek lenni, aki legtöbbször „túl mélyen” érez egy olyan világban, ahol a logika felülmúlja az érzéseket. Folyamatos harc az érzéseid elhallgattatásáért vagy azért, hogy ne riasszon ez el másokat. Elrejteni a szívedet, hogy ne tudjanak összetörni.

olvass tovább

Ahol többet magyarázkodsz, az már nem egészséges kapcsolat

Olyan környezetben nevelkedtem, ahol ha kimondom, hogy abúzus, akkor azt hiszik, hogy egy új ételkülönlegességet nevezek meg. Ahol az érzelmek megélése gyengeségnek számít, vagy igazából olyannak, amivel nem tudnak mit kezdeni. Ahol a negatív elnyomás a pozitív támogatás: annyira hangsúlyossá teszik az állandó családi szó jelentését, hogy a szabadság és a valódiasága helyett inkább fullasztó lesz.

olvass tovább

Mennyire bízhatunk meg az érzéseinkben?

Harag, frusztráció, szorongás, bánat - mindannyian tapasztaltuk ezeket a szélsőséges érzelmeket, amik igen gyakran átveszik felettünk az irányítást. Legerősebb érzelmeink meghatározzák a cselekedeteinket, a gondolatainkat és a személyiségünket is, de vajon mennyire megbízhatóak az érzések? Az érzések csak a szívünkből eredhetnek?

olvass tovább