Kulcsszó keresés /


Sminkelési tanácsok strandolóknak

  • 2023. június 17.

Sokan a strandon is ragaszkodunk a sminkhez, ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal, hogy nem minden kozmetikum bírja a napot és a vizet, ráadásul a bőrnek sem mindegy, mi kerül rá. A legfontosabb a napfényvédelem, és ezután következnek a külsőségek. A pirosító és a púder például biztosan felesleges – állítja a szakértő, aki most napozáshoz, fürdőzéshez ad hasznos szépségápolási tanácsokat.

olvass tovább

A család kötelez? Akkor is, ha mérgező?

Sokan szenvednek attól, hogy a családjuk közelében lenni nem jó – mert ítélkeznek, kéretlen tanácsokat osztogatnak, bántóak, mindenbe beleszólnak -, de nem merik megengedni maguknak, hogy ne tartsák velük a kapcsolatot. „Mégiscsak a családom” – hangzik el gyakran a kliensek szájából.

olvass tovább

5 pénzügyi tanács, amelyet meg kell fogadnod a harmincas éveidben

A pénzügyi helyzetünket átlátni nem mindig könnyű, sőt, sok esetben kifejezett tanulást igényel, azonban egy kis odafigyeléssel gondoskodhatunk arról, hogy sem a jelenben, sem pedig a jövőben ne legyenek problémáink. Most ehhez gyűjtöttünk össze néhány tanácsot, ugyanis a harmincas éveinkben már cseppet sem bölcs dolog arra hivatkozni, hogy "nem vagyunk jók a pénz kezelésében", ugyanis ilyenkor már tudatosan kell figyelnünk arra, hogy a jövőnk (és persze családunké) biztosítva legyen!

olvass tovább

Praktikus tanácsok a magány ellen

  • 2023. március 03.

A magány elkerülhetetlen velejárója az életnek időnként. Azonban szembe kell néznünk vele, hogy a magány nem csak azokat érinti, akik egyedül vannak. Olykor egy párkapcsolaton belül is megéljük ezt a kellemetlen érzést. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy igenis tehetünk ellene.

olvass tovább

A magánélet, az magánélet. Boldog élet a privát élet.

  • 2023. március 02.

Legyen szó párkapcsolati problémákról, családi problémákról vagy pénzügyi kérdésekről, a személyes dolgaink túlzott megosztása gyengévé és sebezhetővé tesz minket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy soha nem beszélhetünk a problémáinkról, vagy kérhetnénk tanácsot Egyszerűen csak oda kell figyelni, hogy mennyit és kivel osztunk meg.

olvass tovább

A harag nemcsak mérgezhet, taníthat is

A negatív érzéseknek manapság elég rossz a marketingje. „A haraggal csak magadnak ártasz.” „Engedd el!” Bocsáss meg!” „Aki haragszik, az két sírt ás egyszerre: a magáét és azét, akire haragszik.” Ilyen bölcsnek hangzó, de valójában rendkívül mérgező „jó tanácsokkal” van tele a közbeszéd.

olvass tovább

Ha valaki valóban veled akar lenni, akkor nem lesznek kevert jelzések

  • 2022. november 23.

Az ismerkedés kezdeti szakaszában gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy elrugaszkodunk a realitás talajáról és azokat a jelzéseket sem vesszük észre, melyek megmutatnák a másik ember valódi szándékait. Ez valahol érthető, mégis ha egyet lehetne tanácsolni az az lenne, hogy próbáljuk megérteni azt a tényt, hogy ha valami működik, akkor nincs helye a kételynek.

olvass tovább