Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Én nem akarom eladni magam

Én nem akarom eladni magam

Keresd a nőt!
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Stylelife - Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Táplálkozási problémák és hiányállapotok kutyáknál – amikor a bőr és a szőr jelez először

Stylelife
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell

  • 2015. február 18.
  • Komment

A kacsa szerintem rendkívüli. Nem úgy, mint unalmas baromfi társai… Na jó! Egy frissen vágott tanyasi csirke levese, vagy rántott combja szintén remek, de valljuk be őszintén, a hétköznapokban egy jó kacsa veri a mezőnyt!

  Megosztás Küldés

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Egy közeli barátom lepett meg pár éve egy óriási kacsamellel. Gyönyörű volt és friss. Fél kiló volt egy fél mell. Karácsony környékén jártunk, így próbáltam valami odaillő receptet kitalálni. Mivel ez sikerült, hamar elfogyott az alapanyag. Így megkértem, hogy ha legközelebb a hentesénél jár, hozzon 4 db mellet. Gondoltam ebből kettőt elkészítek ismét, a többit beteszem a mélyhűtőbe. Aztán másnap megjelent 4 kg kacsamell filével. Gondoltam, hogy magának is vett, de mutatta, hogy a csomagtartóban van az ő része, kb. ugyanebben a nagyságrendben. Végül kiderült, hogy a félreértést az okozta, hogy egy mell az ugye két részből áll… Mindenesetre egy darabig nem kellett hoznia kacsamellet. Ebben az időszakban lehetőségem nyílt a kísérletezésre, így készítettem pl. kacsamell szalonnát, kacsamelles salátát, tésztát, stb. És akkor még nem is beszéltünk a kacsa többi részéről és a baromfiudvar többi képviselőjéről. Az a karácsony környéki recept végül egy citrusos-gyömbéres-zsályás pácolású kacsamell lett, amit most leírok:

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Citrushéjban pácolt kacsamell narancs chutney-val, párolt káposztával és burgonyakrokettel

Hozzávalók (4 személyre):

Kacsa és pác:

- 4 db kacsamell, kb. 200-300 gr-os

- 1 db narancs

- 1 db citrom

- 1 tk. friss gyömbér

- 2 gerezd fokhagyma

- 4 zsályalevél

- 1 tk. frissen őrölt bors

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Narancs chutney:

- 4 db narancs

- 1 fej lilahagyma

- 1 tk. friss gyömbér

- ½ kk. kardamom

- ½ kk. koriander

- ½ kk. római kömény

- ½ kk. kurkuma

- ½ kk. cayenne bors

- 2 ek. olívaolaj

- só

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Párolt káposzta:

- ½ fej lilakáposzta

- 1 fej vöröshagyma

- 2 ek. kristálycukor

- 2 ek. olívaolaj

- ½ tk.köménymag

- 2-3 babérlevél

- 1 ek. 10%-os ecet

- 500 ml vörösbor

- só

Burgonyakrokett:

- 500 gr burgonya

- 200 gr liszt

- 2 tojás

- ½ kk. őrölt szerecsendió

- ½ kk. őrölt bors

- só

- 100 gr zsemlemorzsa

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,
  
Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Elkészítés:

1. Először bevagdosom a kacsamellek zsíros oldalát keresztbe. Vigyázni kell, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert sütésnél kifolyik a hús leve. Burgonyahámozóval levágom a narancs és a citrom héját (vigyázva, hogy a fehér rész ne kerüljön bele) és a szeleteket vékony csíkokra vágom. A zsályaleveleket, a gyömbért és a fokhagymát is összeaprítom. A melleket egy zárható edénybe teszem, rászórom a fűszereket és ráfacsarom a narancs levét. Lefedem, és a hűtőbe teszem. Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.

2. A chutney-t régóta ismerem, de soha nem készítettem. Lekvárt sem főztem be, mivel körülöttem, a családban sokan megtették. És kaptam. A Chutney is egy lekvár, csak intenzívebb fűszerezésű és nem csak gyümölcsből áll. Kiváló kiegészítője a különböző húsoknak! Azzal kezdem, hogy levágom a narancsok héját, és a gerezdeket kivagdosom az elválasztó lemezek közül. Ez kicsit bonyolultnak tűnik, de az a lényeg, hogy kizárólag a tiszta narancs hús kerüljön felhasználásra. Egy edényt felforrósítok, beleöntöm az olívaolajat, ráteszem a csíkokra vágott lilahagymát és kicsit megfonnyasztom. Ráteszem a narancsot, hozzáteszem a fűszereket és kis lángon addig főzöm, ameddig lekvár állagú lesz. Érdemes ebből többet készíteni és eltenni a lekvárhoz hasonló módon!

3. A párolt káposztát hagyományos módon készítem: kacsazsíron karamellizálom a cukrot, rádobom a felszeletelt káposztát, megsózom és rászórok köménymagot. Lefedve párolom. Ha elpárolgott a leve, felöntöm egy kis borral. Kb. fél óráig párolom, a borral mindig pótolom az elillant levet. Azt szeretem, ha a káposzta nem teljesen puha, azaz nem plöttyedt és nincs lé alatta.

4. A burgonyakrokettel az a helyzet, hogy sokszor hallottam és olvastam, hogy sokan szeretnének krokettet készíteni, de mivel bonyolult, inkább megvásárolják a mélyhűtött verziót. Hát, aki készített már krumplipürét és panírozott már húst, vagy zöldséget, annak nem lesz nehezebb dolga a krokettnél sem!  Csak megtisztítom a krumplit és felkockázva felteszem főzni, enyhén sós vízben. Amikor megfőtt, leszűröm és hagyom kicsit hűlni. Krumplinyomóval áttöröm és hozzáadom a felvert tojásokat, fűszereket. Jól formázhatóvá kell válnia. Ha túl lágy, hozzáadok egy kis lisztet, ha túl kemény, akkor egy kis tejet. Kis golyókat formázok belőle, vagy a klasszikus rudacskákat, majd bepanírozom; liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben. Ezt követően kisütöm őket, forró, bő olajban.

5. A kacsamelleket kiveszem a pácból és kissé letörölgetem. Egy felhevített, fém nyelű serpenyőbe belehelyezem a bőrös felével lefelé, és kb. 2-3 percig sütöm, majd átfordítom és a másik oldalát is 2-3 percig pirítom, mindezt erős-közepes lángon Ezt követően beteszem a 170 fokos sütőbe és kb. 15 percig ott is hagyom.

6. Tálaláskor a kacsamelleket nem túl vékonyan felszeletelem és ráhelyezem a tányérra. A párolt káposztát a hús mellé egy kisebb halomba, a chutney-t pedig kis edényben teszem a tányérra. És adjunk helyet a kroketteknek is!

Otthon kétféleképpen sütöm meg a melleket: magamnak rosé, azaz a fenti módon, a gyerekeknek pedig kicsit jobban átsütöm, kb. 20-30 percig.

Szörényi Örs konyhája: Pácolt kacsamell - STYLELIFE - Gasztronómia - gasztronómia, pácolt kacsamell, recept, szörényi örs,

Szörényi Örs

  • gasztronómia pácolt kacsamell recept szörényi örs

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 különleges forró csoki - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 különleges forró csoki
    • Stylelife
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept - Stylelife, divat, életmód, stílus
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    • Stylelife
    Paradicsomos galette
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Nők, a kombinálás mesterei
    Öreg lelkek felnőtté válása
    10 különleges forró csoki
    5 dolog, amit senki sem mond el, mielőtt elkezdesz jógázni
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Kapcsolódó cikkek

    10 különleges forró csoki

    10 különleges forró csoki

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Paradicsomos galette

    Paradicsomos galette

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU